2e persbericht van donderdag 20 oktober 2005

Eindhoven 20-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na valse aangifte

Donderdag heeft de politie tijdens een onderzoek vastgesteld dat de aangifte van een 26-jarige man uit Best gedeeltelijk vals was. De man had aangifte gedaan van diefstal van zijn gsm en van het feit dat hij onder bedreiging van een mes geld had moeten pinnen. Het feit zou op de Rachelsmolen op donderdagavond 11 augustus hebben plaats gevonden. Dinsdag jl. werd door de politie al een 20-jarige man uit Best aangehouden in verband met die feiten. Hij had de gsm gestolen en hij zou samen met een derde man betrokken zijn bij de bedreiging. Tijdens het politieonderzoek bleek dat de man het verhaal van de bedreiging uit de duim gezogen had. Vandaag viel de man door de mand. Hij wilde de eerder aangehouden man een hak zetten, omdat hij de gsm gestolen had. Tegen de Bestenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Compressor gestolen

Donderdag rond 7.30 uur is in de Piuslaan een compressor gestolen. De compressor was als aanhanger achter een bedrijfsbusje gekoppeld. Toen de eigenaar bezig was om gereedschap klaar te maken wisten dieven de aanhanger te ontkoppelen en mee te nemen. Het gaat om een gele Kaeser compressor.

Helmond: Veelpleger de cel in

Donderdag om 9.30 uur is op de kerkweg in Helmond een 41-jarige Helmonder aangehouden. Agenten betrapten hem toen hij bezig was met het gebruiken van harddrugs. Er werd een kleine hoeveelheid heroïne bij hem aangetroffen. De man, een bij de politie bekende veelpleger, moest nog 208 hechtenis ondergaan. De man is de cel ingegaan en zal zijn straf alsnog moeten uitzitten.

Helmond: Inbraak in winkel

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een winkel aan de Heistraat. De inbreker brak het slot van de voordeur open en heeft een computer, een dvd-speler en een videorecorder gestolen.

Heeze Geldrop: Man met gestolen partij speelgoed opgepakt

Woensdagmorgen rond 11.45 is in Heeze bij een supermarkt een 56-jarige Heezenaar aangehouden. De man probeerde bij de winkel een partij Lego speelgoed te verkopen. De politie stelde vast dat de partij, die een waarde van een paar duizend euro heeft, van diefstal afkomstig was. De man ging daarom de cel in. Vandaag, donderdag, deed de politie een onderzoek in een loods in Geldrop. Daar werd de restantpartij van het Lego speelgoed gevonden. De eigenaar van de loods is bij de politie bekend maar hij is nog niet aangehouden. Het speelgoed is in beslag genomen. De politie sluit meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Eersel: Diefstal auto

In de nacht van woensdag op donderdag is op de Bogerd in Eersel een blauwe Volkswagen Jetta met het kenteken ZD-55-ZR gestolen.

Waalre: Afrastering gestolen

In de nacht van woensdag op donderdag zijn op een bouwterrein aan de Broekweg in Waalre dertig afrasteringshekken gestolen.

Nuenen: Auto gestolen na inbraak

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning in de Tomakker in Nuenen. In een keukenraam werd een gat geboord waarna de inbrekers het raam konden openen. Er is geld gestolen. De inbrekers maakten de sleutels buit van een buiten geparkeerde zwarte Volkswagen Polo SDI met het kenteken SL-ZZ-69. Ook de auto werd gestolen.

Asten: Honderd bekeuringen bij snelheidscontrole

De politie heeft donderdag tussen 10.45 en 13.15 uur een snelheidscontrole gehouden in de Dijkstraat in Asten. Er zijn honderd automobilisten bekeurd die zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/u. hielden.