Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (20/10)

TILBURG, 20 oktober 2005

Twee veelplegers aangehouden voor autodiefstallen

TILBURG / MOERGESTEL: Een alerte politiesurveillant heeft gistermiddag op de Stevenzandsestraat een 29-jarige Tilburger aangehouden die zij aantrof bij een gestolen auto. Vanmorgen werd in Moergestel op de Pijnendijk een 37-jarige Tilburger aangehouden die lag te slapen in een gestolen wagen. Beide Tilburgers staan bekend als veelpleger. Ze zijn beiden, conform afspraken met justitie, in verzekering gesteld.

Een politievrouw herkende gistermiddag een 29-jarige Tilburgse veelpleger. Zij zag de man lopen op de Bisschop Zwijssenstraat. Ze besloot de man in de gaten te houden. Hij liep vervolgens via de Doelenstraat naar de onderdoorgang aan de Stevenzandsestraat. Daar voorbij hield hij stil op een parkeerterreintje. De agente zag dat de man naar een witte Opel Corsa liep en dat hij een portier opende zonder sleutel. Hierna haalde hij een voorwerp uit de auto. De auto waarbij de Tilburger werd aangetroffen, was op 15 september jl. gestolen vanaf de Graaf Arnoldstraat. Hij verklaarde dat hij in opdracht van iemand een lekke band moest gaan verwisselen. Het onderzoek naar eventuele mededaders wordt voortgezet.

MOERGESTEL: Vanmorgen kreeg de politie omstreeks 09.35 uur een melding dat een voorbijganger een auto had zien staan aan de Pijnendijk. Op de achterbank lag iemand te slapen. De agenten stelden ter plaatse een onderzoek in. De auto, een Opel Vectra, bleek gestolen te zijn op 18 oktober vanaf de Bataviastraat. De man op de achterbank bleek een voor de politie bekende 37-jarige Tilburgse veelpleger te zijn. De verdachte is aangehouden.

Man aangehouden voor bedreiging zus

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 20.15 uur in zijn woning een 51-jarige Tilburger aangehouden die eerder elders gisteravond zijn 53-jarige zuster, die in de wijk Wandelbos woont, met de dood bedreigd heeft. Eerder deed hij dat ook al op een kaart die hij in de bus deed, waarop hij hetzelfde schreef. De verdachte verklaarde dat hij naar zijn zus gegaan was omdat hij het contact met haar wil herstellen, nu hij afgekickt is. Hij heeft al enkele jaren ruzie met haar om redenen in de privé sfeer. De politie maakt proces-verbaal op.

Team Wilhelminapark fouilleert preventief

TILBURG: Gisteravond, woensdag 19 oktober jl., heeft de politie van het team Wilhelminapark wederom een preventieve fouilleeractie gehouden in de gebieden rondom de Gasthuisring en Besterdring. De actie werd gecombineerd met controles op het prostitutie en samenscholings/alcoholverbod in het Wilhelminapark.

Bij de actie zijn in totaal 166 mensen gecontroleerd. De actie richtte zich verder op automobilisten en hun inzittenden (57). Tevens werden de passagiers van twee bussen (31 personen) aan een fouillering onderworpen. Ook werden de bezoekers in drie kroegen gecontroleerd. Er werden twee personen aangehouden die zich niet konden legitimeren. Dat waren een 41-jarige Tilburger en een 28-jarige Bredanaar. Er werden geen bijzondere wapens aangetroffen, een persoon heeft afstand gedaan van een mes. Tegen één eigenaar van een café wordt proces-verbaal opgemaakt omdat er geen beheerder aanwezig was.

Winkeldieven aangehouden

TILBURG: Bij een bouwmarkt aan de Hestiastraat is gistermiddag een 47-jarige Tilburger betrapt op het stelen van een stanleymes t.w.v. 10 euro. Hij had het mes van een stelling gepakt en in zijn jas gestopt. Hierna was hij de kassa gepasseerd zonder het goed af te rekenen. De verdachte heeft daarvoor een geldboete van 125 euro gekregen. Bij een schoenenzaak aan het Piusplein is gistermiddag een 16-jarige Tilburger betrapt die nieuwe schoenen in de winkel aandeed en daarmee naar buiten liep zonder deze te betalen. Zijn oude schoenen had hij onder een rek verstopt. Ook een bij een schoenenzaak aan de Heuvel is gistermiddag een winkeldief aangehouden. Een 35-jarige Tilburger liep met een tas met daarin een paar schoenen naar buiten zonder af te rekenen. De verdachte verklaarde dat s het een misverstand was, hij had niet gehoord dat zijn vrouw hem vroeg deze schoenen nog af te gaan rekenen.

Man opgepakt voor rijden zonder rijbewijs

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.00 uur op de Spoorlaan een 20-jarige Tilburger aangehouden die niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij bleek ook nog twee vonnissen te hebben open staan waartegen hij nog beroep kan aantekenen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Lege spaarkas gestolen bij inbraak

MOERGESTEL: Een Inbreker heeft gisteravond een lege spaarkas ontvreemd die aan de muur hing van een café aan het Rootven. De spaarkas is juist enkele dagen geleden pas geleegd. De dief heeft aan de voorzijde rond 04.15 uur een ruit ingeslagen. Via de ontstane opening is men naar binnengegaan. Een getuige heeft de inbreker in een grijze auto weg zien rijden. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Twee mannen met inbrekerswerktuigen aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht op de Ringbaan West Twee Tilburgers (23 en 29 jaar) op grond van de APV aangehouden omdat zij in hun auto inbrekerswerktuigen hadden liggen. De agenten controleerden de auto omdat deze met hoge snelheid door de stad reed en zich probeerde aan de controle te ontrekken. Verder bleek dat de auto valse kentekenplaten had en dat de 24-jarige bestuurder geen rijbewijs heeft. Hij verklaarde dat hij er daarom vandoor ging en ook omdat hij geblowd en gedronken had.

Auteur: Willem van Hooijdonk