Persberichten donderdag 20 oktober

's-Hertogenbosch 20-10-2005

MAN RIJDT MET TWEE VERSCHILLENDE KENTEKENPLATEN

Heesch
De politie heeft woensdagavond een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Singel in Heesch. De politie kreeg een melding dat de auto van de man twee verschillende kentekenplaten had. Tevens zou de man zich verdacht gedragen. Onderzoek wees uit dat de auto een Pools kenteken had, maar dat de man met twee verschillende Nederlandse kentekenplaten rond reed. In de auto trof de politie tevens gereedschap aan, dat mogelijk als inbrekerswerktuig gebruikt kon worden. De verdachte is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Tevens onderzoekt de politie hoe de man aan de kentekenplaten kon komen.

AGRESSIEVE WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
De politie heeft woensdagmiddag een 39-jarige Bosschenaar aangehouden op het Muntelbolwerk in zijn woonplaats. Hij wordt er van verdacht even daarvoor uit een winkel aan het Kapelaan Koopmansplein levensmiddelen weg genomen te hebben. Toen dit ontdekt werd door medewerkers van de winkel een een getuige en zij de man daar op aanspraken, werd hij agressief naar hen. De gewaarschuwde politie kon de man verderop aanhouden. Hij is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.

JONGEN VERDACHT VAN FIETSENDIEFSTAL

Drunen
De politie heeft woensdagmiddag een 20-jarige inwoner van Drunen aangehouden in zijn woning. De politie kreeg eerder die dag de melding dat er dinsdag van onder een carport aan de Donauring een fiets was weggenomen. Op basis van signalement had de politie een vermoeden wie de dader zou kunnen zijn. Onderzoek in de woning van de verdachte leverde drie gestolen fietsen op, waaronder de weggenomen fiets van eerder die dag. De verdachte is inverzekeringgesteld voor verder onderzoek.

AANRIJDING NA RIJDEN ONDER INVLOED

Veghel
De politie heeft woensdagmiddag een 40-jarige snorfietser uit Veghel aangehouden op de Fuutdonk in zijn woonplaats. De man bleek op de Fuutdonk van zijn snorfiets gevallen te zijn. Hij gedroeg zich vreemd en kon met moeite op de brancard gekregen worden om overgebracht te worden naar het ziekenhuis voor behandeling. Omdat de politie vermoedde dat hij onder invloed was, werd de man na behandeling in het ziekenhuis aangehouden. OP het politiebureau weigerde de man echter iedere medewerking. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

WINKELDIEVEN

s-Hertogenbosch
De politie heeft woensdagmiddag drie winkeldieven aangehouden. In een winkel aan Achter het Stadhuis werden twee meisjes, een 16-jarige Rosmalense en een 15-jarige Vughtse aangehouden. Het 16-jarige meisje zou gepoogd hebben kleding weg te nemen. Haar 15-jarige vriendinnetje was daarbij. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 43-jarige Bossche is die middag betrapt in een winkel aan de Markt in s-Hertogenbosch. Zij probeerde parfum weg te nemen, maar dit werd gezien door medewerkers van de winkel. De vrouw is na verhoor met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

RIJDEN ONDER INVLOED

Cuijk
De politie heeft woensdagavond een 26-jarige inwoner van Cuijk betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. De controles was op de Beersebaan. Die avond en nacht zijn vijf andere automobilisten in Mill en Cuijk eveneens gecontroleerd op het rijden onder invloed. Zij bleken allen niet gedronken te hebben.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD

Wanrooij
De politie heeft donderdagmorgen een hennepkwekerij ontmanteld in een loods aan de Molenstraat in Wanrooij. In totaal werden ruim 1000 planten aangetroffen. De planten en apparatuur zijn inbeslaggenomen en worden vernietigd. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

FIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING

Oss
Een 57-jarige fietser uit Oss is woensdagmiddag gewond geraakt op de kruising John F Kennedybaan, Leijgraaf en Vierhoeksingel in zijn woonplaats. De fietser reed over de rotonde toen een 29-jarige vrachtwagenchauffeur hem over het hoofd zag. De fietser werd met een hersenschudding en hechtwond overgebracht naar het ziekenhuis.

480 BOETE VOOR RIJDEN ONDER INVLOED

Vught
De politie heeft woensdagavond een 27-jarige man uit Finland aangehouden op de A2 ter hoogte van Vught. De man reed al slingerend over de snelweg Hij bleek ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid gedronken te hebben. Omdat de man woonachtig in Finland is, legde de officier van Justitie hem een boete van 480 op die hij meteen moest betalen. Dat kon hij niet en daarom werd zijn auto inbeslaggenomen. De man krijgt zijn auto terug wanneer hij de boete op het politiebureau betaald.

HUISELIJK GEWELD

Heusden
Een 37-jarige man uit Heusden is donderdagmorgen aangehouden in zijn woning. Hij wordt er van verdacht zijn vriendin 34-jarige vriendin bedreigd te hebben. De vrouw was met haar tien weken oude baby uit huis gevlucht. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

VROUWENMISHANDELING

Oss

- Op de Molenweg heeft de politie donderdagochtend een 25 jarige man uit Nijmegen aangehouden voor mishandeling van zijn 22 jarige vriendin uit Veghel. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s- Hertogenbosch

- Donderdagochtend heeft de politie een 27-jarige winkeldief in zijn woonplaats aangehouden op de Hinthamerstraat. De verdachte had getracht in een kledingzaak een broek ter waarde van 44,95 euro te stelen, maar hij werd betrapt. Tijdens de fouillering trof de politie een scheerapparaat bij de verdachte aan. Dit scheerapparaat bleek afkomstig van een eerdere woninginbraak op de Graafseweg. De verdachte is in verzekering gesteld.

BROMMOBIEL IN KANAAL

Vught

- Op de Kampdijklaan in Vught is donderdagochtend een brommobiel te water geraakt. De 44-jarige bestuurder uit Waalwijk was door nog onbekende oorzaak met zijn brommobiel in de berm terecht gekomen en vervolgens over de kop in het kanaal gerold. Niemand raakte gewond.

ONGEVAL LETSEL

Oploo
Op de Deurneseweg heeft donderdagmiddag een eenzijdig ongeval plaatsgevonden waarbij een 75-jarige automobilist uit Nijmegen gewond is geraakt. De man reed in de richting van Sint Anthionis en is vermoedelijk achter het stuur onwel geworden. Vervolgens reed de man tegen een boom en raakte bekneld. Politie, brandweer, ambulance en traumaheli kwamen ter plaatse. De brandweer heeft de man uit zijn auto bevrijd. Daarna is de man met verwondingen in zijn gezicht en aan zijn been per ambulance naar het Radboutziekenhuis in Nijmegen gebracht.