Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (20/10)

OOSTERHOUT NB, 20 oktober 2005

Omstanders helpen politie bij het vangen van twee boeven

MADE: Inwoners van Made hielpen de politie bij de jacht op twee tasjesrovers. De dieven sloegen woensdagmiddag 19 oktober om 15.15 uur toe in een winkel aan Den Deel. Ze liepen in een onbewaakt ogenblik naar de personeelsruimte en gingen er vervolgens vandoor met de privé-tas van een van de personeelsleden. De rechtmatige eigenaresse van de tas zag dat gebeuren en riep dat haar tas gestolen werd. De winkeleigenaar ging direct achter het duo aan. Toen ze in de gaten kregen dat ze gevolgd werden, trokken zij een sprint. Een toevallige voorbijganger stond spontaan zijn fiets af aan de winkeleigenaar om de achtervolging te kunnen inzetten. De inmiddels gewaarschuwde politie zag een auto rijden met daarin een verdachte die aan het signalement voldeed. Hij werd direct ingerekend. De ander kon op aanwijzingen van omwonenden in de Antwerpsestraat getraceerd worden. Ook hij werd aangehouden. Op de vluchtroute van het duo zijn spullen uit de tas teruggevonden. Beide mannen zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

Boetes van 260,- voor illegale stort van afval

WERKENDAM: De politie verbaliseerde op woensdagmiddag 19 oktober een 56-jarige inwoner van Werkendam. De man had een hoeveelheid graszoden vanuit zijn aanhangwagen gedumpt op een parkeerterrein bij de Werkina. De man bekende het feit en kreeg een boete van 260,- opgelegd.

S-GRAVENMOER: Eenzelfde boete kreeg een 27-jarige vrouw uit Waspik opgelegd. Zij dumpte op 15 oktober vuilniszakken met huisvuil in de berm van de Vaartweg in s-Gravenmoer. Op basis van de inhoud van de zakken, wist de politie haar identiteit te achterhalen. De vrouw moest donderdag 20 oktober naar het politiebureau komen om een verklaring af te leggen. Dat leidde tot haar bekentenis en de boete van 260,-

Arrestatie na verduistering

KAATSHEUVEL: Een 20-jarige man uit Tilburg is door de politie opgepakt wegens verduistering in dienstbetrekking. De man had geld achterover gedrukt bij zijn werkgever. Dit deed hij door betalingen van klanten wel in ontvangst te nemen, maar niet aan te slaan op de kassa. De man werd woensdagmiddag 19 oktober op heterdaad betrapt. De man heeft inmiddels een bekentenis afgelegd en wil een terugbetalingsregeling met zijn werkgever te treffen.

WAALWIJK: Een winkeldievegge werd op woensdagmiddag 19 oktober agressief tegen het winkelpersoneel dat haar betrapte. De vrouw probeerde een trui te stelen uit een winkel aan de Stationstraat. Ze trok daarbij de trui over haar kleding en deed daarna haar jas weer aan. Bij het verlaten van de winkel trad het alarm in werking. Toen het winkelpersoneel haar aanhield, begon ze te slaan. Gewaarschuwde politieagenten rekende de vrouw in en brachten haar over naar het politiebureau. Daar legde ze een bekentenis af en kreeg ze een dagvaarding voor de rechtzaak uitgereikt.

Inbraken in Waalwijk

WAALWIJK: De Waalwijkse politie werd op 19 oktober geroepen bij twee woning. Aan de Antony van Dijckstraat klom de dader via het garagedak naar het badkamerraam. Dit badkamerraam werd opengebroken, waarna hij de woning kon binnenklimmen. Uit de woning verdween computerapparatuur en sieraden.
Een inbraak in een woning aan de Jacob van Ruysdaelstraat werd op woensdagochtend 19 oktober ontdekt. De bewoners waren de afgelopen dagen op vakantie geweest en ontdekten het feit bij thuiskomst. Hier bestond de buit uit cosmetica en sieraden.
De politie nam in beide gevallen een aangifte op en stelde een buurtonderzoek in. De technische recherche vond op beide plaatsen sporen terug van de dader(s). Deze sporen zijn veilig gesteld en worden nader onderzocht.

Agenten betrappen beschonken automobilisten

WAALWIJK: Kort na middernacht, in de nacht van woensdag 19 oktober op donderdag 20 oktober controleerde de politie de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde op de Elzenweg. De 43-jarige Waalwijker had alcohol gedronken en moest om die reden mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 335 ug/l. De verdachte kreeg een bekeuring en een rijverbod van 2 uren opgelegd. De verdachte is om 01.45 uur weer in vrijheid gesteld.

WAALWIJK: Een waarde van 315 ug/l blies een 25-jarige inwoner van Waalwijk. Hij werd beschonken achter het stuur betrapt op donderdag 20 oktober om 02.20 uur. Agenten zagen hem rijden op de Taxandriaweg. Ook hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 2 uren opgelegd. Hij is rond 03.30 uur weer vrijgelaten.

Vrouw raakt gewond bij verkeersongeval

WAALWIJK: Op de Mozartlaan ontstond op donderdag 20 oktober een ongeval rond 12.10 uur. Ter plaatse bleken een fietser en een automobilist met elkaar in aanrijding te zijn gekomen. De auto werd bestuurd door een 28-jarige man uit Helmond. De fietster betrof een 65-jarige Waalwijkse. De vrouw brak bij het ongeval enkele ribben en vermoedelijk haar heup. Daarnaast had ze verwondingen aan beide handen en klaagde over pijn op de borst.
Een ambulance heeft de vrouw naar het ziekenhuis overgebracht. Over de exacte toedracht van het ongeval heeft de politie nog geen duidelijkheid. Dit wordt nader onderzocht, waarna proces-verbaal wordt opgemaakt.

Snelheidscontrole in Waalwijk

WAALWIJK: Bij snelheidscontroles in Waalwijk registreerde de radarapparatuur de snelheid van 2.732 voertuigen. De radarauto stond woensdag 19 oktober o.a. op de Putstraat, de Grotestraat en de Kloosterweg. Op alle drie de wegen geldt een maximum snelheid van 50 km/u en 57 passanten overschreden die snelheid, wat fotografisch werd vastgelegd. De kentekenhouders van de bewuste voertuigen krijgen binnenkort de bekeuring via het Centraal Justitieel Incasso Bureau thuisgestuurd. De snelste overtreder van die dag reed 72 km/u op de Kloosterstraat.

Ongeval op de A-27

NIEUWENDIJK: Hulpverleningsdiensten werd op woensdagavond 19 oktober om 23.15 door de gemeenschappelijke meldkamer gedirigeerd naar de A-27. Daar zou ter hoogte van Nieuwendijk een ernstig ongeval hebben plaatsgevonden op de rijbaan in zuidelijke richting. De omvang van het ongeval bleek gelukkig mee te vallen. Ter plaatse troffen politie, brandweer en ambulancepersoneel in de sloot een bestelauto. Deze auto lag op zijn kop en uit het voertuig waren vier inwoners uit Litouwen gekropen. Ze hadden lichte onderkoelingsverschijnselen en zijn ter plaatse aan lichte verwondingen door ambulancepersoneel behandeld. Op de rechterstrook stond een zwarte Volkswagen Golf TDI met forse schade aan de rechter voorkant. Deze auto werd bestuurd door een 32-jarige Spanjaard. Uit het sporenbeeld en de verklaringen van betrokkenen en getuigen leidt de politie af dat de Spanjaard het ongeval veroorzaakte. Bij het bedienen van de radio zou hij een onverwachte stuurmanoeuvre hebben gemaakt, wat leidde tot het ongeval. Omdat de man geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland heeft kreeg hij meteen een boete opgelegd. In overleg met het Openbaar Ministerie moest hij een boete van 175,- afrekenen.

Politie neemt illegale zendapparatuur in beslag

GILZE: De politie assisteerde op woensdag 19 oktober twee opsporingsambtenaren van het agentschap Telecom (Ministerie van Economische zaken). Met speciale apparatuur peilt deze instantie illegale signalen uit die via de ether verstuurd worden. Dit maal was het raak in de Ridderstraat. Vanaf een zolder van een schuurtje bleek uitgezonden te worden. De zendapparatuur werd in beslag genomen en tegen de 32-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer