BP Nederland


Nieuwe smeerolietanker voor BP

20-10-2005

Dubbele wanden optimaliseren veiligheid

Rotterdam, 20 oktober 2005 De Victoria, de eerste van twee nieuwe, dubbelwandige BP smeerolietankers voor de Nederlandse markt, is vandaag in Rotterdam feestelijk in gebruik genomen. De tanker - die BPs zeevaart klanten in het Rotterdamse havengebied zal bevoorraden - heeft een laadvermogen van 1.500 kubieke meter, is bijna 70 meter lang en iets meer dan 11 meter breed. Hij is uitgerust met 17 aparte tanks en kan derhalve een breed scala aan smeeroliën vervoeren. Een tweede, identieke smeerolietanker zal naar verwachting eind maart 2006 worden opgeleverd.

De nieuwe smeerolietankers vervangen drie kleinere, enkelwandige tankers. Tot de aankoop van de twee nieuwe, grotere tankers is besloten in verband met de toename van de smeerolie volumes, alsmede BPs wens versneld over te stappen op dubbelwandige tankers, teninde de veiligheid en de zorg voor het milieu te optimaliseren.

Het casco van de Victoria is in Roemenië gebouwd en vervolgens naar Breko Nieuwbouw B.V. in Papendrecht vervoerd, alwaar het in drie maanden tijd is afgebouwd. Hetzelfde patroon wordt gevolgd voor de tweede smeerolietanker. De Verenigde Tankrederij zal beide schepen exploiteren.

In toevoeging op deze speciale tankers, zal BP tussen 2001 en 2008 wereldwijd gezien, 60 nieuwe, dubbelwandige deep sea en coastal schepen in gebruik nemen die zijn voorzien van de laatste technologische ontwikkelingen. Dit betekent bijna een verdubbeling van de BP vloot, die bekend staat als een van de veiligste in de internationale olie en gas transportwereld.

De nieuwe, dubbelwandige BP smeerolietanker Victoria werd in Rotterdam gedoopt door mevrouw Marlène Sharrock, de echtgenote van de algemeen-directeur van BP Nederland. Het schip zal BPs zeevaart klanten in het Rotterdamse havengebied bevoorraden.

Contactgegevens
Voor algemene vragen betreffende de activiteiten van BP in Nederland kunt u contact opnemen met Jacoline Poldervaart (Hoofd afdeling Communications & External Affairs)

Afdeling Communications & External Affairs
Rivium Boulevard 301
2909 LK Capelle aan den IJssel
Postbus 1131
3000BC Rotterdam
T 010 - 249 1000
F 010 - 249 1150
E info@bp.nl