Gemeente Urk

Loco burgemeester verrast publiek met voort 'varende' opening

GEMEENTE URK GEEFT OFFICIELE START 15e WEGWIJSBEURS

Dinsdag 18 oktober is in de jaarbeurshallen van Utrecht de Wegwijsbeurs geopend.
Het viel de gemeente Urk dit jaar de eer om de officiële openingshandeling te verrichten. Het thema Water sluit dan ook uitmuntend aan bij Urk. Vanaf het Urk Paviljoen in Hal 1 gaf loco burgemeester J. Koffeman een speech voor een groot aantal genodigden. Hij onderstreepte hierin nog eens het feit dat Urk als gemeente verrassend, veelzijdig en voortvarend is en dat dit deze week ruimschoots in het Urk Paviljoen wordt getoond.

Vervolgens vond om 10.00 uur de spectaculaire opening plaats. Koffeman activeerde een reddingsvlot door met een touwtrek de cocon te verwijderen. Samen met de directie van de Wegwijsbeurs stapte hij in het vlot dat hen naar het midden van de impressievolle waterpartij van het Urk paviljoen voer. Met een soepele handomdraai werd aldaar een Urker banner naar beneden getrokken. De woorden Verrassend, Veelzijdig, Voortvarend Urk werden hiermee spectaculair onthuld. Deze actie resulteerde in een groot applaus.

Na de opening ontving de Urker delegatie de eerste bezoekers gastvrij op het Urk paviljoen.
De bezoekers werden getrakteerd op diverse soorten vishapjes, welke beschikbaar zijn gesteld door bedrijven uit de Urker visserijketen. Ook over de bedrijvigheid, de visserij, recreatie, toerisme en cultuur van Urk werd uitvoerig gesproken.

Het gemeente Urk paviljoen is nog tot zaterdag 22 oktober te bezoeken in de Jaarbeurshallen te Utrecht. De afsluiting van de Wegwijsbeurs wordt eveneens door de gemeente Urk verzorgd. Het landelijk bekende Urker Christelijk Mannenkoor Hallelujah geeft dan op passende wijze een muzikaal slot optreden ten gehore.

Gemeente Urk opent Wegwijsbeurs