Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 20 oktober

BERGEN OP ZOOM, 20 oktober 2005

Politie neemt aangifte op van mishandeling jongen (17) BERGEN OP ZOOM: Op woensdag 19 oktober omstreeks 18.45 uur reed een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom samen met een 18-jarige jongen uit Roosendaal op een scooter over de Halsterseweg richting Halsteren. De jongen wilde links afslaan richting de Kwartierslaan. Hij zag hierbij twee jongens op een fiets voorbij rijden. Deze jongens keerden om en kwamen achter de bromfietser aan. De bromfietser en zijn passagier stapten af. De fietsers stapten ook af en één van hen begon tegen de scooter te schoppen, waardoor deze omviel. Hierna pakte de jongen een slijptol uit een tas en bedreigde de bromfietser hiermee. Vervolgens pakte de aanvaller een schroevendraaier en stak de bromfietser hiermee in zijn been. Dit heeft geen ernstige verwondingen veroorzaakt. Toen de bijrijder van de scooter, de 18-jarige uit Roosendaal, met zijn GSM de politie wilde bellen, pakte de aanvaller zijn telefoon af. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling, vernieling en diefstal.

Politie houdt drie personen voor wapenbezit
BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdagochtend 20 oktober op de Guido Gezellelaan drie personen aan. De politie kreeg eerder melding van een ruzie tussen de drie personen op de openbare weg. Tijdens deze ruzie zagen getuigen hoe de personen een bijl en een pistool tevoorschijn haalden. Hierna ging het drietal al ruzie makend een woning binnen. De politie kwam ter plaatse en hield de 29-jarige man uit Bergen op Zoom, de 23-jarige vrouw uit Polen en de 36-jarige inwoner van Bergen op Zoom aan op grond van de wapenwet. De 29-jarige man is aangehouden nabij de woning op de openbare weg. De andere twee zijn in de woning aangehouden. De wapens zijn in beslag genomen en de drie zijn na verhoor ingesloten. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie houdt jongen aan voor brandstichting
BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdag 19 oktober een 14-jarige jongen uit Bergen op Zoom aan voor poging tot brandstichting. Toezichthouders zagen dat de jongen bezig was brandbare stof over een gebouw aan de Bunthof te sprenkelen. Ze belden de politie. De politie hield de jongen aan en nam hem mee naar het politiebureau. De jongen moest de nacht doorbrengen op het politiebureau en is op donderdagochtend 20 oktober in vrijheid gesteld. De politie beraadt zich over de straf die de jongen krijgt.

Politie houdt man aan na bedreiging
BERGEN OP ZOOM: Op woensdagavond 22.00 uur is op de Herman Leusstraat een 46-jarige man bedreigd met een mes. De bedreiger probeerde de man zijn eigendommen afhandig te maken. De man herkende zijn bedreiger en alarmeerde de politie. De politie vond de 38-jarige bedreiger uit Bergen op Zoom op de plek waar de bedreiging had plaatsgevonden. De politie hield de man aan en trof in zijn kleding het mes aan. Dit mes is in beslag genomen. De verdachte is aangehouden en na verhoor in verzekering gesteld. Vermoedelijk was de man tijdens de bedreiging onder invloed van drugs.

Man raakt gewond bij conflict
HOOGERHEIDE: De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling. Een 39-jarige man uit Hoogerheide is op de Zonnebloem mishandeld door een buurtbewoner. De buurtbewoner was aan het voetballen tegen de gevel van een woning. De aangever vond het geluid van het voetballen hinderlijk en vroeg de man hiermee te stoppen. De man weigerde en er ontstond een woordenwisseling. De situatie escaleerde en de partijen begonnen over en weer te duwen. Hierna is de aangever door de man geslagen en geschopt. Hij hield hieraan onder andere een lichte hersenschudding over. De politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt twee minderjarigen aan voor vernieling
OUDENBOSCH: De politie hield op woensdagavond 19 oktober een 16-jarige meisje en een 17-jarige jongen uit Oudenbosch aan voor vernieling. Het tweetal had bij een moskee aan De Baarlebossche een vlaggenmast vernield. Getuigen zagen de vernieling en hielden het tweetal aan. De politie heeft het tweetal verhoord en aangifte opgenomen van de gedupeerde. Tijdens verhoor gaven de verdachten aan de vernieling te hebben gepleegd uit verveling. De politie beraadt zich over de straf die ze zullen krijgen.

Politie houdt drietal aan voor vernieling
SPRUNDEL: De politie hield op woensdagavond 19 oktober in de Sint Janstraat drie jongemannen aan. De jongelui probeerden hier een condoomautomaat te vernielen. De politie hield de jongens, een 15-jarige jongen uit Zundert, een 15-jarige jongen uit Sprundel en een 16-jarige jongen uit Sprundel, aan en bracht ze over naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld. De politie beraadt zich over de straf die het drietal krijgt.

Politie neemt aangifte op van beroving
ROOSENDAAL: Een 53-jarige vrouw uit Bergen op Zoom is op woensdag 19 oktober omstreeks 21.15 uur van haar tas beroofd in het Emile van Loonpark. De vrouw liep in de richting van de bibliotheek, toen er twee jongens op een fiets aan kwamen rijden. De jongen die achterop de fiets zat greep in het voorbijgaan de tas van de vrouw. Twee passanten renden achter het tweetal aan en wisten de tas terug te halen. Er was echter al een portemonnee uitgenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van beroving.

Politie krijgt melding van inbraak in school
ROOSENDAAL: Op donderdagochtend 20 oktober even voor 02.00 uur kreeg de politie melding van inbraak in een school aan de Luciadonk. De deur van het gebouw was opengebroken. Er is nog niet bekend wat er is weggenomen. De politie zal aangifte opnemen van inbraak.

Man raakt gewond bij aanrijding
ROOSENDAAL: De politie kreeg op woensdag 19 oktober rond 17.00 uur melding van een verkeersongeval. Een 49-jarige automobilist uit Roosendaal reed op de Gastelseweg komende uit de richting centrum. Hij wilde linksaf slaan richting een parkeerplaats. Vermoedelijk zag de automobilist een hem tegemoetkomende bromfietser over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de 21-jarige bromfietser uit Roosendaal ten val kwam. Hij liep hierbij een beenwond op. De politie bracht de gewonde man naar huis. Hij neemt zelf contact op met de huisartsenpost. De bromfiets is total loss.

Man raakt gewond na val van steiger
ROOSENDAAL: De politie kreeg op donderdag 20 oktober om 11.45 uur melding van een bedrijfsongeval aan de Borchwerf. Een 49-jarige man uit Goirle was bij een pand bezig met werkzaamheden. Hij stond op een steiger en leunde tegen een lantaarn aan. De lantaarn begaf het en de man viel van ongeveer 6 meter hoogte naar beneden. Hij brak hierbij zijn hielbeen en liep een zware hersenschudding op. Ook had hij een flinke hoofdwond. Uit voorzorg werd de traumahelikopter ingezet. De trauma-arts besloot de man voor de zekerheid per ambulance naar het Sint Elizabeth ziekenhuis te vervoeren. De politie heeft de ambulance naar het ziekenhuis begeleid. De toestand van de man is stabiel.

Auteur: Inge Rijgersberg