Politie Midden- en West Brabant

Persberichten donderdag 20 oktober 2005

BREDA, 20 oktober 2005

Fransen met drugs aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagavond ter hoogte van Hazeldonk-West twee Fransen (27 en 18 jaar) uit Duinkerken aangehouden. Zij hadden ruim 200 gram hasj bij zich. Ook trof de politie een verboden vlindermes in de auto aan. Het mes bleek eigendom van de jongste Fransman. Beide mannen verklaarden de drugs in Breda gekocht te hebben. Ze kregen een transactie aangeboden van respectievelijk 1420 en 1300 euro. Omdat ze dat niet konden betalen, werden de Fransen met een dagvaarding heengezonden.

Opnieuw twee bejaarden slachtoffer van tasjesroven

BREDA: Een 83-jarige Bredase is woensdagmiddag van haar tas beroofd. De bejaarde vrouw liep met haar rollator nabij de Papenhof toen ze werd aangesproken door een man die haar vroeg hoe laat het was. Toen de vrouw daarop haar horloge keek, griste de man haar tas weg. De tasjesrover maakte zich vervolgens uit de voeten.

Enkele uren eerder werd ook een 75-jarige vrouw, eveneens met een rollator, van haar tas beroofd. Dat gebeurde aan de Mgr. Hopmanstraat. Een man fietste haar achterop en stopte dicht bij de vrouw. Hij pakte de tas uit het mandje van de rollator en maakte zich uit de voeten.

Inbrekers (22 en 26 jaar) snel in de kraag gepakt

BREDA: De politie heeft woensdagavond twee mannen aangehouden in verband met een eerder die avond gepleegde inbraak in een woning aan de Spuistraat. Het gaat om twee mannen van 22 en 27 jaar. De mannen vluchtten na de inbraak weg in een donkere auto, maar werden op de Haagweg staande gehouden. Een getuige herkende de auto en de bestuurder. Daarop zijn beide mannen aangehouden en in verzekering gesteld. In de auto zijn diverse gereedschappen aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak verder.

Jongen (16) aangehouden in verband met diefstal laptops

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag een 16-jarige jongen aangehouden in verband met een woninginbraak in maart van dit jaar in de Haagse Beemden. In deze zaak werd enkele dagen geleden een eveneens 16-jarige verdachte aangehouden. De beide jongens betraden de woning en stalen onder meer twee laptops. Beide jongens zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Bredanaar (16) aangehouden na gewapende overval

BREDA: Een 16-jarige Bredanaar is woensdagavond door de politie aangehouden na een gewapende overval op een bejaarde vrouw in haar woning aan de Nieuwpoortstraat. De vrouw was in haar tuin aan het werk en had de deur openstaan. Op een gegeven moment ging zijn naar binnen waar zij twee mannen aantrof. Een van de verdachten duwde de vrouw een vuurwapen in het gezicht en eiste geld. De vrouw weerde zich kranig en zag op een zeker moment kans haar voet tussen de deur te krijgen en om hulp te roepen. Daarop vluchtten beide daders weg. Een van de vermoedelijke daders werd later aangehouden in zijn ouderlijke woning in de Hoge Vucht. Dat ging echter niet zonder slag of stoot, met moeite kon de jongen worden meegenomen. Vooral de vader van de verdachte ging daarbij tekeer en uitte diverse verwensingen en bedreigingen richting agenten. De 40-jarige man is later die nacht op de Brusselstraat aangehouden.

Inbreker (21) opgepakt

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag een 21-jarige Bredanaar aangehouden in verband met een inbraak in een woning aan de Oranjeboomstraat. Daarbij werden twee mannen overlopen door de bewoners van de woning. De daders gingen er in een witte auto vandoor. Agenten konden de auto volgen, maar raakte die in de drukte kwijt. Even later dook de auto weer op en werd die geparkeerd bij een woning in Tuinzigt. Daar kon de man in de kraag gepakt worden. Hij is in verzekering gesteld. In de auto werd een deel van de gestolen goederen teruggevonden. Naar de tweede dader wordt nog gezocht.

Twee lichtgewonden bij ongeval Moerdijkbrug

MOERDIJK: Bij een ongeval donderdagmiddag op de A16 net voor de Moerdijkbrug zijn twee mannen (geen leeftijden en woonplaatsen) lichtgewond geraakt. Het betrof de bestuurder en zijn bijrijder van een bestelauto plus aanhanger die achter op een vrachtwagen botste. De vrachtwagen moest rond het middaguur vanwege drukte op de weg ineens fors remmen en de bestelauto kon een botsing niet meer voorkomen. Achterop deze wagen reed nog een andere bestelauto plus aanhanger. De bijrijder zat bekneld en werd door de brandweer bevrijd, de chauffeur raakte gewond aan zijn hand en voet. Beide mannen zijn met lichte verwondingen naar het Dortwijk ziekenhuis in Dordrecht gebracht.

Auteur: Andre van den Hul