Gemeente Enschede

Integrale handhavingsactie leidt tot regen van verbalen

donderdag 20-10-2005

Meerdere Growshops in de fout

Afgelopen donderdag (19-10-'05) vond er in Enschede een gerichte controle plaatsgevonden bij Growshops, op hennepplantages en verkeersovertredingen. Aan deze handhavingsactie werd meegewerkt door medewerkers van de gemeente, Keuringsdienst van Waren, Douane en Politie Twente. Bij enkele growshops werden o.a. soft en harddrugs aangetroffen. Op vijf adressen werden vijf hennepplantages opgerold. (een 100 procent resultaat) Bij verkeerscontroles op verschillende plaatsen in Enschede zijn 47 verbalen uitgeschreven.

Growshops
Er werden vijf growshops onder de loep genomen: Bij een shop werden 2 personen werkend aangetroffen. Dat is doorgegeven aan de UWV. In een tweede shop werd 1 verdachte aangehouden voor aanwezigheid hard- en softdrugs in de zaak. Ook de eigenaar is gehoord. Door de Keuringsdienst zijn 3 verpakkingen met Fatburnpillen in beslag genomen. Er is proces verbaal opgemaakt. Verder werd tabak aangetroffen waarvan herkomst niet kon worden aangetoond. Naheffing accijnzen en controle boekhouding door Douane. In een derde shop werden softdrugs aangetroffen in de zaak. Eigenaar en medefirmant aangehouden.
In een vierde shop zijn door de Keuringsdienst van Waren 4 verpakkingen in beslaggenomen met ook weer illegale Fatburnpillen. Proces-verbaal opgemaakt.
Bij de vijfde shop werden geen bijzonderheden aangetroffen.

Hennepplantages
Op de Ekersdijk werden in een schuur 125 stekjes, 116 volwassen planten en sporen eerdere oogst aangetroffen. Op een tweede adres op de Ekersdijk werd een slaapkamer met 30 planten ontdekt. Ook werden er sporen van een eerdere oogst aangetroffen. Een derde adres op de Ekersdijk leverde 59 planten op zolder op.
Op adres in de Esmarkelaan werden 65 planten op zolder aangetroffen en fraude met de stroommeter geconstateerd. De stroom is afgesloten. Op de Hazendijk werden ongeveer 355 planten in de slaapkamer aangetroffen. Er was geknoeid met de stroommeter. Deze is afgesloten. De verdachte is voor verhoor meegenomen.

Verkeerscontrole
Op de volgende locaties werd gecontroleerd:
Op de Laaressingel is er gecontroleerd van 15:00 uur tot 18:00 uur: hier zijn 12 verbalen uitgeschreven.
De verbalen waren 9 x geen gordel dragen voorin, 1 x rijden zonder helm, 1 x geen verzekering bromfiets, 1 x geen certificaat bromfiets.

Op de kruising De Klomp/ Lipperkerkstraat/ Hoog en Droog is er gecontroleerd van 15:00 uur tot 16:30 uur: hier zijn 13 verbalen uitgeschreven.
De verbalen waren 1x niet kunnen tonen van het rijbewijs, 2 x personenauto niet verzekerd, 8 x niet dragen van een autogordel, 2 x geen APK.
Op de Haaksbergerstraat is er gecontroleerd van 16:30 uur tot 18:15 uur: hier zijn 6 verbalen uitgeschreven.
De verbalen waren 2 x zonder gordel en 4 x niet kunnen tonen rijbewijs. Ook zijn er 3 openstaande boetes geïnd.

Op de Gronausestraat is er gecontroleerd van 19:00 uur tot21:00 uur: hier zijn 16 verbalen geschreven.
De verbalen waren 2 x mistlamp, 1x vermogen bromfiets, 2 x geen gele platen bromfiets, 4 x geen voor en/of achterlicht, 3 x verlichting fiets, 2 x geen gordel dragen, 1 x niet kunnen legitimeren, 1 x snelheid bromfiets.

In totaal zijn er 47 verbalen uitgeschreven.


---