Nieuwe mogelijkheden voor systeemherstel met symantec livestate recovery 6.0

Symantec

Amsterdam - 18 oktober 2005 -

Symantec Corporation (Nasdaq: SYMC) introduceert de LiveState Recovery Suite 6.0 voor systeemherstel. Deze oplossing combineert de snelheid en betrouwbaarheid van diskgebaseerd 'bare metal'-systeemherstel met geavanceerde technologie voor herstel van onderling verschillende hardwaresystemen, virtuele conversie (p2v en v2p) en crash recovery op afstand. Met de LiveState Recovery Suite zijn Windows-systemen snel volledig te herstellen. Samen met de nieuwe oplossing voor databescherming - Backup Exec 10d - vormt de LiveState Recovery Suite een complete oplossing voor data- en systeemherstel.

"Met de nieuwe versie van LiveState Recovery komen we tegemoet aan de vraag naar een eenvoudige, betrouwbare oplossing die optimale prestaties biedt", zegt Don Kleinschnitz, Vice-President voor infrastructuurbeheeroplossingen van Symantec. "We combineren in deze versie volumegebaseerde, hardwareonafhankelijke technologie met virtuele tools en lights-out-technologie voor beheer op afstand. Hiermee zijn Windows-systemen aanzienlijk beter te herstellen."

Versie 6.0 van LiveState Recovery biedt de volgende nieuwe functies.
* Met de Restore Anyware Option vervangen IT-beheerders elke willekeurige Windows-server of -desktop door een andere Windows-server of -desktop, ongeacht de hardwareconfiguratie. Hierdoor verdwijnt de noodzaak om identieke hardware in te zetten bij calamiteiten, waardoor bedrijven veel kosten besparen. Windows-servers en -desktops zijn eenvoudig te herstellen en te migreren. De optie biedt ook virtuele conversietools door naadloze conversie tussen normale en VMware-compatibele virtuele omgevingen.

* De LightsOut Restore Option biedt nieuwe geavanceerde mogelijkheden voor herstel van servers op afstand. Met geïntegreerde pcAnywhere technology en lights-out-standaarden kan LiveState Recovery ook onbemande servers, waaronder blade-servers, herstellen vanaf locaties en apparatuur op afstand.
* LiveState Recovery Manager 6.0 is nu te integreren met Symantec Backup Exec. IT-beheerders kunnen Backup Exec-taken opnemen binnen LiveState Recovery Manager om systeemherstelpunten te definiëren en te verplaatsen naar tape voor opslag op een andere, veilige locatie.

* Extra nieuwe functies zijn het beperken van de netwerkbandbreedte, de ondersteuning van Windows domain controllers, het verzenden van SNMP traps (Simple Network Management Protocol) en de verbeterde Symantec Recovery Disk voor snel en betrouwbaar systeemherstel.
* De LiveState Recovery-oplossingen zijn geïntegreerd in het LiveState 6.0-platform, in lijn met de strategie van Symantec om klanten een geïntegreerde omgeving te bieden voor beheer van Windows-server en -desktops inclusief provisioning en configuratiebeheer, patch-management, beheer van asset- en softwaregebruik, beheer op afstand en herstel na calamiteiten.

De nieuwe versie vervangt LiveState Recovery 3.0 en sluit aan bij de huidige versies van andere LiveState-applicaties. De volgende producten zijn beschikbaar als onderdeel van server- of desktopsuite, of als afzonderlijke oplossing:

* Symantec LiveState Recovery Advanced Server 6.0;
* Symantec LiveState Recovery Standard Server 6.0;
* Symantec LiveState Recovery Desktop 6.0;
* Symantec LiveState Recovery Restore Anyware Option;
* Symantec LiveState Recovery LightsOut Restore Option;
* Symantec LiveState Recovery Manager 6.0.

Prijs en beschikbaarheid
De prijs voor Symantec LiveState Recovery Advanced Server Suite 6.0 is circa 1.725 euro. Dit is inclusief LiveState Recovery Advanced Server, Restore Anyware Option, LightsOut Restore Option, LiveState Recovery Manager en pcAnywhere voor LiveState. Alle LiveState Recovery-oplossingen zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar. Symantec biedt ook ondersteuning bij installatie en implementatie, opleidingen en supportservices voor LiveState Recovery-producten. Voor meer informatie: http://sea.symantec.com

Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur, kunnen kijken op internet: http://www.symantec.nl/partners_nl.
---

Voor meer informatie,