Symantec introduceert backup exec 10d voor continue dataprotectie

Symantec

AMSTERDAM - 18 oktober 2005 -

Symantec Corporation (Nasdaq: SYMC) introduceert de nieuwe Symantec Backup Exec 10d voor Windows Servers inclusief de Backup Exec Continuous Protection Server. De nieuwe oplossing elimineert backup-vensters, biedt als eerste een op het web gebaseerde functionaliteit voor de eindgebruiker om bestanden terug te halen, en biedt daarnaast een complete disk-to-disk-to-tape-oplossing voor gegevensbeveiliging. De oplossing, ontworpen voor disk, zorgt tevens voor een standaard in Windows-dataprotectie doordat data continu real-time te beschermen is. Symantec bracht in juni 2005 een officiële bètaversie uit van Backup Exec 10d (met de codenaam Panther). Deze is inmiddels al 15.000 keer gedownload.

Traditionele backups vinden plaats tijdens specifieke backup windows en vereisen meestal een combinatie van volledige, incrementele en differentiële tape backups. Deze kunnen complex zijn en ook kostbaar in beheer. Met de disktechnologie van Backup Exec 10d inclusief de Backup Exec Continuous Protection Server worden bestanden continu beschermd. Wijzigingen op blokniveau worden automatisch opgeslagen en beschermd. Door op disk gebaseerde dataprotectiemethoden te kiezen, zijn backups en restores sneller uit te voeren en is het mogelijk gelijktijdig op verschillende servers backups te maken.

Webgebaseerde functionaliteit voor het terughalen van bestanden Veel organisaties bieden gebruikers vandaag de dag middelen om via webapplicaties zelf zaken af te handelen. Backup Exec 10d speelt daarop in door gebruikers in staat te stellen om verloren gegane, corrupte of overgeschreven bestanden te herstellen met een standaard-webbrowser. De data die teruggezet wordt met de webbrowser, wordt op basis van Windows-beveiliging beschermd. Door eindgebruikers in staat te stellen zelf bestanden te herstellen zonder de tussenkomst van IT-medewerkers, kan de IT-afdeling zich richten op de werkelijke bedrijfskritische eisen. Vanwege opslag op disk is data makkelijk terug te vinden, zonder backup tapes afzonderlijk te zoeken en te laden.

Volledige dataprotectie
Met Backup Exec 10d kunnen IT-afdelingen een combinatie van disk- en tapemethoden inzetten voor alle backup-activiteiten. Met ondersteuning van continue, op disk gebaseerde dataprotectie, disk-staging en traditionele tapegebaseerde opslag beschermt Backup Exec 10d alle kritische bestanden, databases en applicaties. Bovendien vereenvoudigt Backup Exec 10d het beheer door geïntegreerde monitoring. Deze optie biedt de beheerder inzicht in de status van backups en waarschuwt ook voor eventuele problemen.

Symantec kondigt tevens Backup Exec 10d for Small Business Servers en Backup Exec 9.2 for NetWare aan, en breidt daarmee het aanbod van dataprotectietechnologieën uit voor kleine bedrijven en NetWare-omgevingen.

Beschikbaarheid en prijzen
Symantec Backup Exec 10d en de Backup Exec Continuous Protection Server zijn per direct beschikbaar. De prijzen voor Backup Exec 10d beginnen bij 739 euro, de Backup Exec Continuous Protection Server wordt gratis meegeleverd. Voor elke beschermde file-server is een Continuous Protection Agent vereist. Deze is beschikbaar voor 274 euro. Een Continuous Protection Starter Pack met Backup Exec 10d, de Backup Exec Continuous Protection Server en drie Continuous Protection Agents is beschikbaar voor een bedrag van 925 euro. Alle genoemde prijzen zijn adviesprijzen exclusief BTW.

Opleidingsmogelijkheden
Symantec biedt consulting, opleidingen en supportservices voor klanten die migreren naar Backup Exec 10d. Symantec Education Services biedt onder meer het Backup Exec Tech Center, een bibliotheek van compacte trainingsmodules waarmee klanten problemen snel kunnen oplossen, hun omgevingen kunnen indelen, kunnen kennismaken met nieuwe functies en het maximale kunnen halen uit hun investeringen in Backup Exec.

Symantec Support Services biedt een gratis download van de software client DirectAssist. Dit is een innovatieve elektronische supportoplossing voor op Windows gebaseerde versies van Backup Exec-software. DirectAssist biedt efficiënte en makkelijke probleemoplossing en analyses van de Backup Exec-omgeving. De tool kan de tijd die nodig is om problemen op te lossen, drastisch verkorten. Meer informatie: http://directassist.veritas.com.
---

Voor meer informatie,