Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 19 oktober 2005

Delegatie uit Eilat bezoekt Kampen van 20 tot 24 oktober 2005

Vanaf donderdag 20 oktober brengt een delegatie uit Eilat een bezoek aan Kampen. De delegatie staat onder leiding van burgemeester M. Itzhak Halevi en bestaat verder uit de voorzitter van het comité partnersteden Eilat, de heer J. Pri-Gal, oud-consul voor Nederland in Eilat, en de secretaris van het comité, de heer Smulik Taggar.

Het bezoek is een vervolg op een bezoek dat een delegatie uit Kampen in december 2004 aan Eilat bracht. De burgemeester van Kampen, mr. ing. J. Oosterhof, heeft daar het voorstel gedaan voor een tegenbezoek.

Het gezelschap bestaat voorts uit een groepen jongeren en een koor. Deze twee groepen worden ondergebracht bij twaalf gastgezinnen in Kampen. de officiële delegatie verblijft in hotel Van Dijk aan de IJsselkade.

De delegatie heeft vanaf 16 oktober een bezoek gebracht aan de Duitse partnerstad Kamen en wordt op 20 oktober omstreeks 16.30 uur verwacht in het stadhuis van Kampen. De burgemeester van Kampen, mr. ing. J. Oosterhof zal het gezelschap verwelkomen. Het Kamper koor Kavóca zorgt voor muzikale begeleiding. Na de ontvangst vertrekken de delegatieleden naar hun gastgezinnen.

Vrijdag 21 oktober 2005
Op vrijdag 21 oktober begint de dag in de voormalige Synagoge met een inleiding van de heer Jaap van Gelderen over Kampen en de historie van de Joden in Kampen, gevolgd door een rondwandeling door de stad.

Diezelfde ochtend houdt de heer Pri-Gal om 9.00 uur een lezing in de raadzaal van het stadhuis voor honderd leerlingen van de Pieter Zandt Scholengemeenschap en het Ichthus College. Hij vertelt over zijn ervaringen, als jonge jongen, tijdens de oorlog. De heer Pri-Gal, geboren en getogen in Rotterdam, heeft op 32 onderduikadressen gezeten tijdens de oorlogsjaren.

Tussen de middag vergadert de werkgroep Kampen-Eilat, onder leiding van burgemeester
Oosterhof met de officiële delegatie over de voortgang van de relatie tussen beide steden en toekomstige uitwisselingen.

De jongeren uit Eilat hebben kunstwerken meegebracht die geëxposeerd worden in de openbare bibliotheek. 's Middags brengen zij een bezoek aan Quintus.

Vrijdagavond om 19.15 uur geeft het koor uit Eilat, met koorleden van 'klein' Kavóca, tijdens de koopavond, een buitenconcert op de Plantage. Om 21.15 uur wordt dat concert vervolgd in de Burgwalkerk. Dit concert is voor iedereen vrij toegankelijk. De gemeenteraad van Kampen maakt na afloop van het concert kennis met de delegatie uit Eilat.

Zaterdag 22 oktober 2005
Op zaterdag 22 oktober vertrekt de groep om 12.00 uit Kampen voor een bezoek aan het kamp Westerbork in Drenthe.
Zaterdagavond vanaf 19.00 uur is er in het stadhuis een buffet voor de gasten uit Eilat met de gastgezinnen.

Zondag 23 oktober 2005
Op zondag 23 oktober verkent de groep de regio, met een bezoek aan Giethoorn. 's Avonds is er vanaf 19.30 een informele bijeenkomst voor de groep uit Eilat, waar, met entertainment door de heer Bertus Krabbe, de groep kan napraten over de ervaringen in Kampen.

Maandag 24 oktober 2005
Om 04.00 uur reist de groep af naar Schiphol voor de terugreis naar Eilat.

Wij nodigen u van harte uit één of meer onderdelen van het bezoek bij te wonen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Kampen, bureau communicatie
038 339 2723