Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Bare Stripped Naked

Bettie Serveert in semi-akoestische tour

Bare Stripped Naked: de naam van de semi-akoestische tour van de Nederlandse band Bettie Serveert die 24 september begon in het Witte Theater in IJmuiden. Het trio geeft daar vervolg aan en gaat vanaf 20 oktober tot half januari langs verschillende popzalen en theaters. De show: de rustigere, af en toe meer jazzy, maar vooral gestripte variant van Bettie Serveert. Oud materiaal wordt afgewisseld met nieuw en zelfs niet eerder verschenen nummers. Seated én niet unplugged, maar semi-akoestisch. De versterkers en luidsprekersboxen staan gewoon op het podium.

Het verhaal begint als de in Canada geboren en Nederland getogen Carol van Dyk wordt ingehuurd als geluidsvrouw van De Artsen, de legendarische proto-indie-band waarvan Peter Visser en Herman Bunskoeke deel uitmaken. Ze starten samen Bettie Serveert dat de wereld weet te veroveren, toen 12 jaar geleden de cd Palomine wereldwijd door liefhebbers van melodieuze gitaarpop aan het hart werd gedrukt. Onweerstaanbare melodieën, de zang van Carol van Dyk en een perfect aanvoelen van de tijdsgeest maakten van Palomine een klassieker, die nog altijd vooraan in de platenbak van de ware popliefhebber zit. De groep wordt in dat Palomine-jaar, 1994, zelfs beloond met de BV Popprijs! Mede door het vele toeren verovert Bettie Serveert een plek aan de top van de internationale indie-underground met hun unieke, zware en toch zoete gitaarsound.

In 2001 neemt de band een sabattical. Maar gelukkig besluiten ze in 2002 terug te komen met een nieuw album Log 22. In oktober 2004 is hun laatste album Attagirl uitgekomen, waaruit blijkt dat 'de Betties' naast nummers met electrische gitaren en electronica ook een rustige kant hebben. Juist deze rustigere nummers inspireerden de band tot een compleet semi-akoestisch album. Dat album verschijnt dit najaar en daar een speciale tour bij langs popzalen en theaters. Het optreden bestaat voornamelijk uit liedjes uit eigen repertoire, waardoor het een feest van herkenning wordt voor de mensen die de band al jaren volgen. Voor degenen die de band nog niet kennen is het een mooie gelegenheid om kennis met hen te maken.

Carol van Dyk: zang, gitaar / Peter Visser: gitaar / Herman Bunskoeke: bas / Martijn Blankestijn: toetsen / Gino Geudens: drums

Noord-Hollands Dagblad: 'De huidige tournee is in veel opzichten een uitdaging voor de band zelf. Zelden gespeelde oude nummers als Ray Ray Rain uit 1995 en Heaven uit 1997 worden eindelijk weer eens uitgevoerd. Andere, zoals de titelsong van de meest recente CD Attagirl krijgen een opmerkelijk jazzy bewerking. En het publiek kan kennismaken met nieuwe Bettie Serveert-liedjes als The Rope.'

BETTIE SERVEERT Bare Stripped Naked by her Bachelors DO 20.10 Den Bosch, Verkadefabriek
VR 21.10 Weert, de Bosuil
VR 25.11 Zwolle, Novemberrain
DO 01.12 Utrecht, Tivoli
VR 02.12 Nijmegen, Doornroosje
ZO 04.12 Tilburg, 013
VR 09.12 Breda, Chasse Theater
ZA 10.12 Deventer, Schouwburg
DO 15.12 Geleen/Sittard, Schouwburg
VR 16.12 Enschede, Podium Twente
ZA 17.12 Austerlitz, Beauforthuis
DO 12.01 Eindhoven, Muziekcentrum Frits Philips
VR 13.01 Haarlem, Patronaat
ZA 14.01 Leiden, LVC

www.bettieserveert.com


- EINDE PERSBERICHT -

De Nederlandse concertorganisator The Alternative is verantwoordelijk voor het concerttour van Bettie Serveert. Meer informatie over The Alternative is te vinden op www.thealternative.nl.

Evelyne Levêke

Weerdsingel WZ 33a / 3513 BC UTRECHT

Postbus 553 / 3500 AN UTRECHT

F 08 - 4224 8808 / M 06 - 4500 8427

evelyne@het-monumentale.nl / www.het-monumentale.nl


---- --