Gemeente Renswoude


Bildtse Slag wederom aan rekentafel

College trekt raadsvoorstel terug

Het college van B&W van de gemeente het Bildt trekt de raadsvoorstellen met betrekking tot de toekomst van het Bildtse zwembad voorlopig in. Deze voorstellen zouden in de raadsvergadering op 20 oktober a.s. aan de orde komen. Het gaat om de gemeentelijke bijdrage voor de jaren 2006 en verder. Een meerderheid van het college is van oordeel dat de kosten voor openhouden van het zwembad zodanig oplopen, dat duurzame instandhouding niet verantwoord is.

Vorige week heeft het college nogmaals overleg gevoerd met de directie van De Bildtse Slag. Het college heeft De Bildtse Slag gevraagd of zij overlevingskansen ziet als de gemeente (zoals geraamd in de gemeentebegroting 2006) de financiële bijdrage voor drie jaar vast zet op ¤ 391.000 (geïndexeerd) en daarnaast investeringen in de luchtbehandelingsinstallatie, acquisitie van fitness en horeca mogelijk maakt. Uitgangspunt is dat De Bildtse Slag met die gemeentelijke bijdrage 'de eigen broek kan ophouden'.

De directie van de Bildtse Slag zal nu uitrekenen met welke eventuele tariefsverhoging openhouden van het zwembad mogelijk is. Het college wacht die becijfering af en doet op basis daarvan een nieuw voorstel aan de gemeenteraad. Naar verwachting zal dit niet eerder dan in december e.k. geagendeerd kunnen worden.

Gezien deze ontwikkelingen komt de behandelgrondslag voor een eventueel referendum vooralsnog te vervallen.