Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 19 oktober 2005

Werkbezoek Secretaris-Generaal VROM aan Alkmaar

Op donderdag 20 oktober brengt de secretaris-generaal van het Ministerie van VROM, mevrouw drs. M. Sint een bezoek aan de gemeente Alkmaar. Tijdens het bezoek wordt met name stil gestaan bij het in het begin van dit jaar gesloten Woningbouwconvenant In het convenant spreken de provincie Noord Holland, de gemeenten Alkmaar, Haarlem en Hilversum en het ministerie van VROM de intentie uit om in de periode tot 2010 tenminste 26.000 woningen te bouwen.

Alkmaar wil de komende vijf jaar 3400 woningen realiseren. De gemeente telt momenteel een 30-tal woningbouwinitiatieven. Ter stimulering hiervan is een taskforce Woningbouwproductie ingesteld. Een VROM-aanjaagteam ondersteunt deze taskforce. Daarnaast is Alkmaar aangewezen als 'pilot'-gemeente bij de verdere ontwikkeling van de omgevingsvergunning. In dit project werken het Ministerie VROM, de gemeente en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven samen om de aanvraag en afhandeling van vergunningen op ruimtelijk gebied te vereenvoudigen en te versnellen. Dit wordt algemeen gezien als een belangrijke voorwaarde om de afgesproken volumes daadwerkelijk te bereiken.

Tijdens het werkbezoek krijgt mevrouw Sint een uiteenzetting over de Alkmaarse aanpak door vertegenwoordigers van alle betrokken partijen. Ook geeft zij daarop haar reactie.

Voor nadere informatie: Kees Kraakman, tel. 072 - 548 9009


-----------------------


---- --