Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 19 oktober 2005

DE BAARSJES IN 60 MINUTEN

Trek u wandelschoenen aan en (her)ontdek De Baarsjes! De stadsdeelwandeling '60 Minuten' (in één uur door De Baarsjes) beleeft zijn primeur tijdens de 'Eerste Amsterdamse Nieuwbouwshow', vanaf 20 oktober in de Zuiderkerk.

De Baarsjes: voor altijd verkocht!

Stadsdeel De Baarsjes is bescheiden aanwezig op de Eerste Amsterdamse Woningbouwshow, en verspreid de speciaal voor het evenement gemaakte stadsdeelwandeling '60 Minuten'. De wandeling voert belangstellenden in een klein uurtje door het meest compacte stadsdeel van Amsterdam. Historische monumenten, knusse pleintjes, onverwacht groen, prima voorzieningen en bruisende woon/winkelbuurten... De Baarsjes heeft het allemaal. Boodschap voor bezoekers aan de Zuiderkerk: Wie De Baarsjes écht leert kennen - ingeklemd tussen de groene, westelijke tuinsteden en het kloppende hart van Amsterdam - is voor altijd verkocht!

Nieuwbouwshow

De 'Eerste Amsterdamse Nieuwbouwshow', van 20 oktober tot en met 30 oktober in de Zuiderkerk, informeert bezoekers uitgebreid over alle beschikbare nieuwbouw (koop en vrije sector huur) in Amsterdam. Daarnaast wordt ruimschoots aandacht besteed aan woonbuurten en buurtvoorzieningen. En zijn er tal van activiteiten voor kinderen én volwassen.

Zelf wandelen?

De stadsdeelwandeling is vanaf vrijdag 21 oktober ook (in beperkte oplage) gratis verkrijgbaar op het stadsdeelkantoor (Baarsjesweg 224) én als pdf-bestand te downloaden op www.baarsjes.amsterdam.nl.

voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rinze van Opstal van de afdeling Communicatie,

telefoon: 020 - 5892 762 of 06 - 1299 1741.