Ingezonden persbericht


Nieuw christelijk tijdschrift voor vijftigers en zestigers:

EERSTE EXEMPLAAR QUINTA OVERHANDIGD AAN HAAIJE FEENSTRA

Morgen (donderdag 20 oktober) verschijnt in een oplage van 250.000 een nieuw tijdschrift voor vijftigers en zestigers: 'QUINTA, geloof in het leven'. Het eerste exemplaar werd vandaag overhandigd aan Haaije Feenstra, directeur van het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Nederland. ,,Het is heel goed dat dit blad er is. We moeten als christenen laten zien waar we mee bezig zijn!'' reageerde hij op de feestelijk aanbieding.

Quinta richt zich op de christelijk markt van vijftigers en zestigers, een snel groeiende groep van mensen die actief zijn in hun werk, in vrijwilligerswerk, in de zorg voor ouders en kleinkinderen en ook in vakantie vieren. Quinta wil voor deze groep een podium zijn en de lezers inspireren met aantrekkelijke reportages en goede voorbeelden. Het tijdschrift staat op twee pijlers: genieten en zinvol bezig zijn. Voor beide pijlers is het geloof dat mensen hebben bepalend: genieten doe je vanuit geloof, zinvol bezig zijn ook. Dat blijkt uit een onderzoek dat de uitgever deze zomer onder diverse doelgroepen liet doen door bureau Mediad in Rotterdam. Zowel mensen uit de NCRV-achterban en de Protestantse Kerk in Nederland als mensen uit de EO-achterban en uit de reformatorische en evangelische kerken geven aan dat ze zich sterk in de opzet van Quinta herkennen. Ze appreciëren de vormgeving en de inhoud van het blad. Ze geven aan minder behoefte te hebben aan bijbelstudies en meer aan inspirerende mensen en aantrekkelijke (vrijwilligers)initiatieven.

,,Ik vind het een mooi tijdschrift en ik herken veel in het blad'' zei Haaije Feenstra bij de aanbieding van het eerste nummer op het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Nederland. Een tijdschrift is een mooi middel om als christenen iets te laten zien in deze wereld. We moeten niet bang zijn om naar voren te treden maar laten zien dat we er zijn. En dat niet allen in mooie, officiële hulpverleningsprojecten, maar ook als individu en als kerk in je omgeving. Het is verheugend om te merken dat er in dit opzicht ook toenadering is tussen de verschillende kerken, die plaatselijk samen initiatieven nemen. Quinta heeft een prachtige etalagefunctie hierin. We hebben er allemaal wat aan als Quinta een succes wordt.''



Ingezonden persbericht