Ingezonden persbericht


Persbericht

19 oktober 2005

Sylvia Kesler lijsttrekker van GroenLinks Amersfoort

De algemene ledenvergadering van GroenLinks Amersfoort heeft Sylvia Kesler gisteravond met algemene stemmen gekozen tot haar lijsttrekker voor de verkiezingen van 7 maart 2006. Daarnaast zijn er veel nieuwe gezichten op lijst GroenLinks. De huidige wethouder van Onderwijs, Volkshuisvesting en Milieu, Gerda Eerdmans, is namens GroenLinks opnieuw kandidaat voor het wethouderschap.

Sylvia Kesler (50) maakt sinds 2002 deel uit van de Amersfoortse gemeenteraad. Tot maart vorig jaar was zij voorzitter van de raadscommissie Sociaal-maatschappelijke Ontwikkelingen, vanwege de bezetting van de fractie besloot zij zich volledig op het fractiewerk te richten. Kesler heeft zich de afgelopen periode met kracht ingezet om punten die voor GroenLinks Amersfoort van belang zijn te realiseren: een rechtvaardiger systeem voor woonruimteverdeling, noodopvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers, gratis fietsenstallingen, bekendheid van het Antidiscriminatiebureau, gesprekken tussen verschillende bevolkingsgroepen na de moord op Van Gogh, één telefoonnummer voor seniorenvoorzieningen, behoud van het Bosbad en het Sportfondsenbad, verbetering van sportaccommodaties, verbeteren van culturele mogelijkheden voor jongeren, sociale verbanden als uitgangspunt voor stadsvernieuwing, een zorgcentrum voor drugsverslaafden en een communicatief bestuur. In haar werkwijze is terug te vinden wat GroenLinks Amersfoort van belang vindt voor het optreden van zijn gemeenteraadsfractie: creatief, open, kritisch én betrouwbaar zijn, aansprekend maar niet populistisch, verschillende belangen tegen elkaar afwegen tot een authentieke keus.

De huidige fractie telt momenteel vijf leden, waarvan vier namens GroenLinks en één (Mustafa Özcan) namens de Lijst Özcan. Özcan heeft aangegeven in de komende periode te willen doorgaan onder de vlag van GroenLinks. De huidige lijst GroenLinks/Lijst Özcan gaat dus als GroenLinks de verkiezingen in. Robin Tan en Yvonne Saro ambiëren geen terugkeer in de raad. Tan heeft de fractie bijna twaalf jaar gediend met zijn grote deskundigheid o.a. op cultuurgebied en Openbaar Vervoer. Saro heeft in de fractie acht jaar gediend op het terrein van de zorgsector. De kop van de kieslijst ziet er nu als volgt uit:

1. Sylvia Kesler

2. Bas van 't Erve

3. David Mol

4. Annemiek de Crom

5. Mustafa Özcan

6. Erik van vliet

Informatie:
Cor Worrell (voorzitter GroenLinks Amersfoort), telefoon 033 4618200 Sylvia Kesler, telefoon 033 4799089 of 06-49106244 Verdere informatie over (de kandidatenlijst van) GroenLinks Amersfoort is te vinden op www.groenlinksamersfoort.nl


---- --