Politie Limburg-Zuid

Politie houdt verdachten openlijke geweldpleging aan

Sittard-Geleen 20-10-2005 - Op dinsdagavond 18 oktober 2005 omstreeks 23.10 uur heeft de politie op de Rijksweg Noord in Sittard twee inwoners (20 en 21 jaar) uit die plaats aangehouden.

Het tweetal wordt ervan verdacht kort daarvoor samen met enkele anderen jongens op de kruising van de Voorstad en de Steenweg in Sittard een 20-jarige inwoner van Geleen te hebben mishandeld. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis aan een hoofdwond laten behandelen.

De Geleendenaar fietste samen met zijn vriendin in de richting van het centrum van Sittard. Op de kruising van de Rijksweg Noord met de Voorstad en de Steenweg, werden zij geconfronteerd met een groep van circa 15 jongeren die het rode verkeerslicht negeerden en daardoor het slachtoffer hinderden. Nadat het slachtoffer daarover een opmerking maakte werd hij en zijn vriendin door enkele jongens achtervolgd. Bij de confrontatie die daarop volgde werd het slachtoffer meerdere keren door enkele jongens in zijn gezicht geslagen. De politie hield de verdachten op basis van opgegeven signalementen. Zij stelt een onderzoek in.