Gemeente Sneek


Subsidie voor Buurt, Onderwijs en Sport-projecten Sneek krijgt voor de Lemmerwegwijken, de Noorderhoek en het Sperkhem van januari 2006 tot en met december 2009 subsidie van het Rijk om het BOS-project Samen in Actie uit te voeren. De subsidie bedraagt per wijk per jaar 50.000,-. De gemeente voegt er zelf nog 50.000,- aan toe, zodat het totale budget per wijk 100.000,- per jaar is.

BOS
De Tijdelijke stimuleringsregeling Buurt, Onderwijs, Sport, de zogenaamde BOS-Impuls van het Rijk wil gemeenten ondersteunen bij hun aanpak van achterstanden van jeugdigen van 4 tot 19 jaar. Deze kunnen zich voordoen op het gebied van gezondheid, welzijn, onderwijs, opvoeding, sport of bewegen. Daarnaast is de BOS-Impuls erop gericht de door de buurtbewoners ervaren overlast veroorzaakt door jeugdigen te bestrijden.
Een BOS-project bestaat uit een samenhangend geheel van activiteiten, aansluitend bij de leefwereld en leefsituatie van jeugdigen, waarvan sport en bewegen in elk geval onderdeel uitmaakt. De activiteiten worden in samenwerking met partijen uit de buurt, het onderwijs en de sport opgezet.

Activiteitenpakket
Er worden nu al veel activiteiten aangeboden in de wijken. De effecten daarvan kunnen worden versterkt wanneer ze gebundeld worden per wijk. Doordat buurt, onderwijs en sport nauwer gaan samenwerken en de activiteiten op elkaar worden afgestemd, kan er een aantrekkelijk samenhangend pakket worden aangeboden.
Door middel van de BOS-Impuls kan het aantal activiteiten dat nu al wordt uitgevoerd aanzienlijk worden uitgebreid. Het pakket bestaat uit aantrekkelijke en gevarieerde schoolse en buitenschoolse activiteiten op het gebied van sport, cultuur, gezondheid en sociaal-emotionele ontwikkeling. Het pakket wordt in overleg met de jongeren zelf samengesteld.

© copyright 2005 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 19-10-2005