Gemeente 's-Hertogenbosch

20-10-2005
Groen dicht bij huis
De gemeente heeft samen met de ANWB en Staatsbosbeheer onderzocht hoe de groene gebieden in en om de stad worden gebruikt. Ook is gekeken of men tevreden is over het aanbod en welke verbeteringen men belangrijk vindt. Voor dit onderzoek zijn 400 inwoners en 370 bezoekers van recreatiegebieden ondervraagd.

De Bossche bevolking is, over het algemeen, redelijk tevreden over het groene recreatieaanbod. Wandelen en fietsen zijn de populairste activiteiten in de gebieden. Overlast van andere recreanten, sociale veiligheid en geluidsoverlast wordt soms ervaren. Uit het onderzoek blijkt dat er behoefte is aan meer informatie over de verschillende mogelijkheden in de groene gebieden. De gemeente wil samen met meerdere partijen een "stadsrecreatiekaart" maken met recreatieve mogelijkheden in de stad en omgeving.

Dit zijn enkele conclusies uit het onderzoek dat is gepresenteerd tijdens een symposium van ANWB, Staatsbosbeheer en de gemeente op vrijdag 14 oktober. Kijk voor meer informatie ../ onder "stad en wijken".