Ingezonden persbericht


Brocade vernieuwt Wide Area File Service-oplossing en ondersteunt Microsoft Branch Office-initiatief

Nieuwe versie Tapestry WAFS voor snelle datatoegang en gestroomlijnde IT voor verschillende locaties

Tilburg, 20 oktober 2005 - Brocade Communications Systems, Inc. (Nasdaq: BRCDE) introduceert een nieuwe versie van zijn Brocade Tapestry Wide Area File Services (WAFS). Deze versie biedt extra mogelijkheden om de efficiency van IT op geografisch verspreide locaties te verbeteren. Tapestry WAFS is een aanvulling op andere Microsoft-oplossingen voor verschillende locaties, doordat de oplossing de toegang tot bestanden in een WAN, zoals e-mailbijlagen, sterk verbetert. Daarbij is het niet nodig om verschillende kopieën van deze bestanden naar alle afzonderlijke vestigingen te verzenden. De nieuwe versie consolideert ook print-, web- en managementservices.

Brocade Tapestry WAFS is gebaseerd op de enige Microsoft Windows WAFS-technologie die momenteel beschikbaar is, en is ontwikkeld om tijd en kosten te besparen. Dat is mogelijk via real-time collaboration, betere storage-consolidatie en efficiënter beheer van bestanden. De nieuwe oplossing ondersteunt ook compliance en beveiliging doordat alleen unieke, centraal gecontroleerde versies van bestanden onderhouden en bewaard worden. Tapestry WAFS is momenteel de enige oplossing die de gebruikerstoegang tot e-mailbijlagen optimaliseert door snelle toegang, omdat maar één centrale kopie wordt onderhouden. Doordat het niet nodig is verschillende kopieën naar vestigingen te versturen, neemt het WAN-verkeer af.

"Binnen geografisch verspreide ondernemingen wordt bijna een derde van het IT-budget besteed aan het ondersteunen van vestigingen. Daarom zijn kosteneffectieve oplossingen voor hogere productiviteit en prestaties op bedrijfsvestigingen cruciaal voor de realisatie van operationele doelstellingen", zegt Radhesh Balakrishnan, Group Product Manager van de Windows Server Division bij Microsoft. "De Tapestry WAFS appliance van Brocade biedt concrete toegevoegde waarde die verdergaat dan snelle toegang tot bestanden vanaf servers op locatie."

Tapestry WAFS benut alle voordelen van de storage-opties van het Windows Storage Server 2003-platform. Daarnaast wordt data in een WAN verstuurd op basis van de gebruikelijke beveiligingsopties in het platform. De Brocade-oplossing is geschikt voor R2, de nieuwste versie van Windows Storage Server 2003. Vestigingen profiteren zowel van de nieuwe Distributed File System Replication (DFS-R) van R2, als van de Brocade Tapestry WAFS waarmee vestigingen centrale, geconsolideerde file servers gebruiken op basis van een datakopie.

"Grote organisaties hebben soms meer dan 100 kantoren en momenteel zijn er in de VS zo'n miljoen uiteenlopende vestigingen", zegt Brian Garrett, marktanalist van de Enterprise Strategy Group. "Centraal databeheer kan deze bedrijven een besparing van miljarden dollars opleveren. Dit leidt tot een vermindering van IT-medewerkers en een afname van het aantal lokale servers. Het vergemakkelijkt bovendien backups en compliance."

"Samen met Microsoft proberen we IT-processen van bedrijven met diverse locaties te stroomlijnen", aldus Tom Buiocchi, Vice-President Worldwide Marketing and Support van Brocade. "Er zijn nu al voorbeelden van bedrijven die met Tapestry WAFS-implementaties hun prestaties met een factor 50 hebben verbeterd. Tegelijkertijd is de ROI zes tot negen maanden. Dat bespaart geld en ook de productiviteit groeit."

###

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCDE) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de Total Cost of Ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.

Ingezonden persbericht