Tiscali

TISCALI BESTEEDT ADVERTENTIE-EXPLOITATIE UIT AAN INTERACTIVE MEDIA NETWORKS

Utrecht, 20 oktober 2005 - Tiscali, het Europese internetcommunicatiebedrijf, gaat in Nederland de online advertentie-exploitatie onderbrengen bij Interactive Media Networks B.V., www.imnetworks.nl. Interactive Media is een nieuw onafhankelijk full service advertising en business development bureau dat zich richt op de Nederlandse markt en onder leiding staat van Michael Fros. De uitbesteding past in de strategie van Tiscali om zich op Europees niveau te richten op kernactiviteiten als internettoegang en internetdiensten.

In Nederland nemen online reclamebestedingen de laatste jaren sterk toe. Daarbij blijkt, uit onderzoek van o.a. Stichting Internet Reclame (STIR), dat online media meer invulling zouden kunnen geven aan de wensen en eisen van adverteerders. Internet is een volwassen reclamemedium en het is voor online exploitanten essentieel om kwalitatief en kwantitatief bereik - oftewel kritische massa - te bieden aan de adverteerder. Door de online advertentie exploitatie van de portals onder te brengen bij Interactive Media wil Tiscali doelgerichter inspelen op de behoeften van adverteerders.

Patricia Spuijbroek, directeur Tiscali Nederland: 'Onze portals maken via Interactive Media straks deel uit van een groter online advertentienetwerk waar meerdere webomgevingen worden gecombineerd en een grote diversiteit aan doelgroepen kan worden bereikt. Interactive Media concentreert zich volledig op advertentie-exploitatie en biedt toegang tot verschillende toonaangevende webomgevingen. Dankzij de uitbesteding worden wij aantrekkelijker als advertentiemedium. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat het effect en bereik voor adverteerders gemaximaliseerd wordt. Dit is voor ons een uitstekende manier om onze sites optimaal te laten benutten door adverteerders.'

Michael Fros, directeur Interactive Media: 'Wij staan voor een krachtig en uitgebalanceerd portfolio van webomgevingen, die elkaar aanvullen. Dit zorgt ervoor dat we op het gebied van advertentie exploitatie én business development optimaal rendement kunnen realiseren, zowel voor opdrachtgevers als adverteerders. Adverteren op internet maakt een steeds groter deel uit van het bestedingsbudget van adverteerders. Kritische massa, context en doelgroepinformatie zijn daarbij essentieel. De samenstelling van ons portfolio van webomgevingen is daarop gebaseerd. Ik geloof in synergie op basis van doelgroepbenadering waarbij webomgevingen, zoals die van Tiscali, meer rendement genereren uit online activiteiten, waarbij de opdrachtgevers zich ondertussen focussen op hun eigen kernactiviteiten.'

Michael Fros is tot 1 november werkzaam als Director Media bij Tiscali Nederland BV.

Over Tiscali
Tiscali B.V. is de Nederlandse dochter van Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), 'the Internet Communication Company'. Met één van de meest uitgebreide IP-netwerken ter wereld, biedt Tiscali breedband- en inbelinternettoegang voor consumenten en zakelijk gebruik en innovatieve communicatiediensten zoals telefonie en content. Op 30 juni 2005 had Tiscali 4,8 miljoen actieve gebruikers in Italië, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië waarvan 1,4 miljoen met een ADSL-abonnement. Daarvan zitten 250.000 gebruikers op het eigen netwerk van Tiscali. De corporate website van Tiscali is www.tiscali.com. De Nederlandse website van Tiscali is www.tiscali.nl.

Over Interactive Media Networks
Interactive Media Networks is een full service advertising en business development bureau dat in 2005 is opgericht door Michael Fros. Het bedrijf verzorgt voor opdrachtgevers de online advertentie exploitatie. Het advertentienetwerk van Interactive Media bestaat uit webomgevingen van opdrachtgevers die elkaar aanvullen. Zij ondersteunen het advertentie productportfolio van Interactive Media dat helder en compleet is en voldoet aan alle eisen van de markt. Per november 2005 zal Interactive Media naast de webomgevingen van Tiscali, waaronder Tiscali.nl, 12Move.nl en Freemail.nl, haar portfolio uitbreiden met een aantal krachtige webomgevingen van andere opdrachtgevers. Naast advertentie exploitatie zet Interactive Media zich sterk in voor het realiseren van hoogwaardige internet gerelateerde media formats. De website van Interactive Media is www.imnetworks.nl en het telefoonnummer is 06-20597345.

Contact voor de media:
Tiscali Nederland
Van Kempen Public Relations & Public Affairs
Telefoon 070-3463760

Interactive Media Networks B.V.
Michael Fros
Telefoon: 06-20597345
E-mail: pers@imnetworks.nl