Ingezonden persbericht


SchoolBANK.nl verspreidt Jaren '60-boek in stadsparken vanwege jeugdsentiment

AMSTERDAM, donderdag 20 oktober - SchoolBANK.nl verspreidt deze week tientallen exemplaren van het nieuwe boek 'De Jaren '60 van SchoolBANK.nl' in stadsparken door het hele land. De website wil daarmee een sympathiek gebaar maken richting jeugdliefdes en jeugdvrienden die elkaar via SchoolBANK.nl terugvinden, en vaak dan weer afspreken in het (stads)park om jeugdherinneringen op te halen. Het boek ligt deze week bij theehuizen in de stadsparken van Amsterdam (Vondelpark), Rotterdam (Euromast), Den Haag (De Horsten), Arnhem (Sonsbeek), Groningen (Noorderplantsoen) en Haarlem (De Haarlemmerhout).

"Veel oud-klasgenoten die elkaar weer terugvinden via SchoolBANK.nl spreken weer af in de parken waar ze vroeger ook vaak kwamen, zo begrijpen wij uit veel reacties op de website. Het gaat dan veelal om jeugdvrienden en -vriendinnen die de plek opzoeken waar ze vroeger ook vaak te vinden waren, maar ook jeugdgeliefden die elkaar via de site hebben teruggevonden en terugkeren naar de plek van de eerste zoen. Stadsparken zijn voor de website, en de vele bezoekers ervan, dé plek voor een stukje jeugdsentiment", aldus Guy Spriggs, de bedenker en man achter SchoolBANK.nl.

Het boek 'De Jaren '60 van SchoolBANK.nl' (uitgever: De Boekerij) is onlangs officieel gepresenteerd en staat boordevol bijzondere foto's en boeiende verhalen uit de Hollandse schooltijd van 1960-1970. Die foto's en verhalen zijn ingestuurd door enkele tientallen actieve gebruikers van schoolBANK.nl. Intussen telt schoolBANK.nl meer dan 2,5 miljoen geregistreerde gebruikers.

Het nieuwe boek is onder meer te koop via schoolBANK.nl. Om die reden heeft de website van schoolBANK.nl momenteel dan ook een toepasselijk jaren '60-jasje.

Over SchoolBANK.nl
SchoolBANK.nl is in mei 2002 gelanceerd met als doel om oud-klasgenoten terug te vinden en jeugdherinneringen op te halen. Sindsdien is SchoolBANK.nl uitgegroeid tot een website met 2,5 miljoen geregistreerden en 575.757 klassenfoto's en is de bestbezochte Nederlandse 'community- en discussiesite' (bron: Multiscope, cijfers: september 2005).



Ingezonden persbericht