Ingezonden persbericht

Samwerking op beveiligingsgebied

Barneveldse bedrijven slaan handen ineen

BARNEVELD, 20051020 -- Barneveld -De Barneveldse bedrijven Nauta B.V. en Het KlusHuis B.V., franchisegever van De Klussenier, hebben de handen ineengeslagen door op een aantal terreinen te gaan samenwerken. Particulieren en bedrijven in heel Nederland kunnen profiteren van de gecombineerde expertise als het gaat om inbraakbeveiliging van woningen en bedrijfspanden. Nauta levert expertise en materialen die door meer dan 100 veelzijdige vakmannen geïnstalleerd worden.


Beide bedrijven zijn als A-merk in hun branche aan te merken. Nauta B.V. neemt een toonaangevende positie in op het gebied van mechanische beveiliging en is een gespecialiseerde groothandel en importeur van o.a. hang- en sluitwerk, kluizen, beveiligingskasten e.d. Het KlusHuis in Barneveld vertegenwoordigt meer dan 100 Klusseniers die als zelfstandig ondernemer elke dag grote en kleine klussen in en rondom het huis verrichten. Daartoe behoort ook de montage van inbraakwerende producten. Een groot aantal Klusseniers heeft de cursus Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) gevolgd en mag als officieel erkend Preventie Adviseur adviezen over beveiliging geven. Alle reden om de handen ineen te slaan.

De werkzaamheden van Nauta B.V. beperken zich niet alleen tot de rol van leverancier van preventieve, inbraakwerende producten maar ook de advisering neemt een belangrijke plaats in. Zo worden binnen het bedrijf trainingen georganiseerd om mensen op te leiden tot Preventie Adviseur. Het KlusHuis B.V. kent een eigen KlusAcademie waar Klusseniers training en scholing ontvangen. In de nieuwe samenwerking zal de cursus Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) voortaan binnen deze KlusAcademie verzorgd worden door Nauta. Nauta's beveiligingsspecialist Gert-Jan van de Kuilen zal deze driedaagse training verzorgen. Na afloop van de cursus wordt door een rijksgecommitteerde het examen afgenomen.

Trainer Gert-Jan van de Kuilen wordt voor beveiligingsvraagstukken coördinator voor De Klussenier. Die samenwerking blijft niet onopgemerkt want inmiddels heeft een landelijk opererende verzekeringsmaatschappij Het KlusHuis en Nauta benaderd voor een groot beveiligingsproject voor 3.000 huishoudens.

Voor meer informatie:

Wilger van de Beek, Het KlusHuis B.V., Veemweg 17-19, 3771 Barneveld, tel. 0342 41 95 34
Rob Brandt, Nauta B.V., Hanzeweg 10, 3771 NG Barneveld, tel. 0342 45 50 00




Het KlusHuis