Ingezonden persbericht


Het reguleren van internetgebruik op de werkplek: geen teruggang maar juist vooruitgang

AMSTERDAM (JS) - Eigen medewerkers zijn vaak de grootste oorzaak van problemen op bedrijfsnetwerken. Uit recent onderzoek blijkt dat 40 tot 60 procent van het surfgedrag op de werkplek privé is.

Het reguleren van het surfen is voor velen nog steeds taboe. Toch nemen bedrijven onnodige risico`s volgens Jurrian Has, consultant bij WebLimits. "Bedrijven zijn zich niet bewust van de risico`s bij het surfen, zo merken wij op bij onze seminars" zegt Has. Eerder onderzoek wijst ook uit dat internetgebruikers eerder op de werkvloer naar onbetrouwbare sites gaan, dan op de thuiscomputer.

Problemen die voortvloeien door overmatig privé surfen zijn dan ook serieus te noemen. Een daling van arbeidsproductiviteit, het "vollopen" met spyware en het onnodig vertragen van het netwerk zijn voorbeelden hiervan. Volgens Has kan dit opgelost worden door het reguleren van het internet, zonder het te verbieden. Hierdoor worden risico`s teruggedrongen naar een gewenst niveau met behoud van een goede sfeer.

Om bedrijven bewust te maken van deze oplossingen organiseert WebLimits te Amsterdam, een seminar op 23 november. Meer informatie of inschrijving op www.weblimits.nl

WebLimits realiseert Verantwoord Internetgebruik en Beheersbaar E-mailverkeer. Er kan zowel zakelijk als privé gesurft en gemaild blijven worden, met behoud van arbeidsproductiviteit, beheersing van de bandbreedte en oog voor een goede werksfeer, zónder overlast van spam en spyware.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
John Schouten te bereiken op 020 - 682 43 66

Met vriendelijke groet,

John Schouten

WebLimits
Verantwoord Internetgebruik

Bezoek onze website: http://www.weblimits.nl

Telefoon 020 - 682 43 66
Haarlemmerweg 319 a rechts
1051 LG Amsterdam