Ingezonden persbericht

Watchandshow.nl groeit naar meer dan 10.000 unieke bezoekers

DRACHTEN, 20051020 -- Drachten - Onlangs is de website www.watchandshow.nl gelanceerd. Op de site kan men clips, mp3's en tv- en videoprogramma's bekijken, beluisteren en downloaden. Bedacht, gemaakt en ingezonden door enthousiaste creatievelingen. Een uniek initiatief, waarmee eigenaar Ramon Klijnstra aantrekkelijke kansen creëert voor artiesten/bands en programmamakers.


Watchandshow.nl is niet zomaar een website. Het maakt optimaal gebruik van het belangrijkste aspect van het internet: interactiviteit. Nadat artiesten/bands en programmamakers hun eigen digitale creaties hebben ingestuurd, is er een belangrijke rol weggelegd voor bezoekers van de site. Zij kunnen de clips, mp3's en tv-programma's niet alleen beluisteren, bekijken en downloaden, ook kunnen er stemmen worden verdeeld onder de diverse inzendingen. Op basis van deze stemmen ontstaat per genre een ranking. De positie op de ranking is van belang voor de mate waarin gebruikers de inzending kunnen downloaden. Het bekijken en beluisteren van alle creaties is altijd gratis!

Maand naar maand stijgt het bezoekers aantal van Watch and Show en zal deze maand uitkomen boven de 10.000 unieke bezoekers welke gezamenlijk ruim 150.000 pagina's hebben bekeken. Op elke pagina vertoont Watch and Show 4 advertentie plaatsen wat neerkomt op 600.000 advertentie plaatsen in de maand oktober.

Eerlijke bron van inkomsten
Artiesten/bands en programmamakers kunnen op www.watchandshow.nl met hun inzendingen geld verdienen. Zo wordt er bij clips en mp3's per download ¤ 0.80 gevraagd. Abonnementhouders betalen uiteraard aanmerkelijk minder. De helft van het bedrag gaat naar de makers van de inzending. Rondom tv- en videoprogramma's, die voor iedereen gratis te bekijken zijn, worden reclameblokken geplaatst. Ook van de inkomsten hieruit gaat de helft naar de artiest/band of programmamaker. Watchandshow.nl geeft hen een aangename en eerlijke bron van inkomsten.

Toeval
Ramon Klijnstra vertelt dat het idee voor de site per toeval is ontstaan. 'Zoals wel vaker zapte ik 's nachts langs de herhalingen van Nova, Netwerk en Barend en Van Dorp. Er flitsten in een mum van tijd onderwerpen voorbij als de opkomst van UMTS, kabelinternet en ADSL en het feit dat veel artiesten zonder platenmaatschappij zitten. Naar aanleiding van deze ontwikkelingen bedacht ik www.watchandshow.nl. Op een eigentijdse manier wordt de gebruiker veel kijk en luisterplezier geboden.

Artiesten en bands kunnen op hun beurt een aardig centje verdienen. Maar ook bedrijven en vrijwilligers- en hulpverleningsorganisaties kunnen via deze site met hun doelgroep communiceren.




Ingezonden persbericht