Ingezonden persbericht


NIEUWE GENERATIE INTEL IP-PRODUCTEN BRENGT MULTIMEDIA NAAR BEDRIJVEN EN CONSUMENTEN

Kontich, 20 oktober 2005 - Intel introduceert een aantal nieuwe hardware- en softwareproducten die het inbrengen van multimediaoplossingen en Internet Protocol-diensten (IP) zoals Voice-over-IP (VoIP) in IP- en hybride netwerken vereenvoudigen.

Serviceproviders in de telecommunicatie bieden multimediadiensten aan door bijvoorbeeld videomogelijkheden toe te voegen aan spraak- en tekstapplicaties. Dit resulteert in een hogere omzet, een betere eindgebruikerservaring en een versterkte marktpositie. Tegelijkertijd kijken ondernemingen naar de mogelijkheden om met multimedia- en VoIP-infrastructuren hun productiviteit te verhogen, operationele kosten te verlagen en hun investeringen in bestaande infrastructuren te beschermen. Voor beide groepen blijkt de inzet van de nieuwe diensten tot nu toe echter erg kostbaar.

"Naast de 'cool'-factor voor gebruikers bieden multimediamogelijkheden serviceproviders belangrijke kansen om nieuwe klanten aan te trekken, de loyaliteit van bestaande klanten te vergroten en de gemiddelde omzet per gebruiker te verhogen. Helaas vormden de hoge kosten tot nu toe vaak een belemmering om multimedia aan te bieden. De Host Media Processing-technologie van Intel biedt bedrijven nu een nieuwe oplossing die alle mogelijkheden van de nieuwste multicore-processorproducten benut tegen een lagere prijs", zegt Anthony Ambrose, algemeen directeur van de Modular Communications Platform-divisie van Intel. "Bedrijven profiteren hiermee van de overgang naar IP-netwerken door hogere productiviteit van medewerkers en lagere Total Cost of Ownership."

Onlangs introduceerde Intel de Intel NetStructure® Host Media Processing 1.5 voor Linux. Met deze software kunnen maximaal 120 videokanalen op Linux draaien. Daarnaast maakt deze software nieuwe, omzetverhogende diensten mogelijk zoals video mail, video caller ring back, video caller ID en video portals.

Om bedrijven die zich richten op nieuwe multimediadiensten te ondersteunen, introduceerde Intel bovendien een referentieontwerp voor een Converged Application Platform for the Distributed Enterprise. Intel biedt dit referentieontwerp samen met een werkend prototype aan. Dit stelt Telecom Equipment Manufacturers in staat de markt sneller te betreden met nieuwe diensten. Het referentieontwerp maakt de integratie van losse netwerkapparatuur, zoals een router, VPN/firewall, switch en PBX, in één enkel apparaat mogelijk. Serviceproviders kunnen dit gecombineerde applicatieplatform aanbieden als hosted service, waardoor IT-managers hun netwerken eenvoudiger inzetten, onderhouden en upgraden naar de nieuwste data- en telefonieapplicaties. Voorbeelden hiervan zijn internettoegang, fax, instant messaging met presentiemelding en multimedia-conferencing.

Intel maakt bovendien gebruik van de host media processing-technologie om bedrijven die willen profiteren van VoIP, te ondersteunen en hun investeringen in bestaande apparatuur te beschermen. Intel introduceert Intel NetStructure® Host Media Processing Software Release 2.0 voor Windows en Intel® NetStructure® Digital Network Interface Boards. Met deze producten kunnen bedrijven op IP gebaseerde diensten inzetten binnen een hybride netwerk, bestaande uit legacy TDM-infrastructuren en nieuwe IP-infrastructuren.

Intel implementeerde onlangs zelf een geavanceerde VoIP-oplossing in de vestiging in New Jersey. De voordelen zijn evident: lagere onderhoudskosten door een aanzienlijke afname van de hoeveelheid apparatuur en vloeroppervlakte die nodig was om het grote belvolume te verwerken. Naar schatting zal Intel, bij de volledige overgang van deze vestiging naar VoIP, de MAC-kosten (Moves/Adds/Changes) met 72 procent kunnen verminderen en de vloeroppervlakte voor de apparatuur met zo'n 89 procent. VoIP-mogelijkheden bij de Intel-vestiging zijn unified messaging, presentiemelding, click-to-call en ad hoc click-to-conference en follow-me call-routing.

###

Intel
Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie is te vinden op: http://www.intel.com/pressroom.

Voor meer informatie,

Ingezonden persbericht