Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


20 oktober 2005


Epe - Drankrijder betrapt

Een 43-jarige bromfietser uit Epe bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op woensdag (19-10) rond 18.55 uur op de Markt. Hij blies een promillage van 1,72. Verder bleek de man nog 55 dagen gevangenisstraf te moeten uitzitten.
De bromfiets was niet verzekerd en de bestuurder was niet in het bezit van een bromfiets-
certificaat. Hij werd ingesloten en er werd proces-verbaal opgemaakt.


Harderwijk - Licht gewonden bij twee aanrijdingen

Een 16-jarige bromfietser uit Harderwijk verloor op het natte wegdek van de Havendam de macht over het stuur en kwam ten val. Het ongeval gebeurde op woensdag (19-10) rond 14.40 uur. De bestuurder raakte licht gewond aan handen en been en werd daarvoor behandeld in het ziekenhuis.

Een 26-jarige automobiliste verliet het terrein bij een benzinestation aan de Newtonweg en zag daarbij een 36-jarige automobiliste uit Nunspeet over het hoofd. Het ongeval gebeurde op woensdag (19-10) rond 13.55 uur. Ivm oa nekklachten werden beide bestuursters voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Harderwijk - Drankrijder betrapt

Een 32-jarige automobilist uit Harderwijk bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op donderdag (20-10) rond 02.45 uur op de Achterste Wei.
De man blies een promillage van 1,16. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en een boete uitgereikt.


Wapenveld - Politie onderzoekt winkeldiefstallen

In verband met het afronden van een onderzoek naar winkeldiefstallen, wil de politie graag in contact komen met een tweetal getuigen die een winkeldiefstal in Wapenveld hebben zien gebeuren en de winkeleigenaar inseinden.
Het betreft een winkeldiefstal van cosmetica, door een man op vrijdag (07-10) rond 15.15 uur uit de supermarkt C 1000 aan de W.H. van Pollstraat. De verdachte is vermoedelijk dezelfde 25 jarige man uit Dronten, die op 10 oktober jl in Heerde na een achtervolging met behulp van een 24 jarige Heerdenaar op een motorfiets kon worden aangehouden.
De politie is specifiek op zoek naar de twee getuigen in Wapenveld, die op het moment van de diefstal aanwezig waren in de zaak. Zij kunnen zich melden bij de politie in Heerde via het telefoonnummer 0900 8844.


Putten - Auto in greppel

Een 26-jarige automobiliste uit Putten verloor de macht over het stuur en belandde met haar auto in de greppel. Vermoedelijk raakte zij in een slip door het natte wegdek. Het ongeval gebeurde op woensdag (19-10) rond 12.25 uur op de Zuiderzeestraatweg. De bestuurster bleef ongedeerd en de auto werd door een bergingsbedrijf weer netjes op de banden gezet.


Wezep - Instructeur en leerling licht gewond

Een 39-jarige vrouw uit Wezep verloor tijdens de motorrijles de macht over het stuur in een bocht van de Rondweg en kwam te vallen. Het ongeval gebeurde op woensdag (19-10) rond 17.10 uur. Haar instructeur, een 46-jarige plaatsgenoot, die achter haar reed moest daardoor afremmen en ging vervolgens ook onderuit op het natte wegdek. Beiden werden ivm pijnklachten voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De motoren werden weggesleept door een bergingsbedrijf.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --