Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV)


P E R S B E R I C H T

NIEUWE VOORZITTER KNV TAXI

In de ledenvergadering van 13 oktober jl. is de heer Ir. J. (Jan) Zaaijer gekozen tot voorzitter van KNV Taxi. Hij volgt daarmee de heer G. van Dijk op die de functie van voorzitter twee decennia heeft vervuld.

Jan Zaaijer heeft als vliegtuigbouwkundig ingenieur verschillende functies bekleed bij NV Koninklijke Nederlandse Vliegtuigenfabriek Fokker, hij was van 1976 tot 1981 wethouder in de gemeente Dordrecht en vanaf 1996 Directeur NV Brabantsche Buurtspoorwegen en Autodiensten BBA. Van 2001 tot 2005 was hij als algemeen directeur van Connex Transport Nederland BV ondermeer belast met de ontwikkeling van de personenvervoersactiviteiten van Connex in Nederland.

Met deze nieuwe voorzitter heeft KNV Taxi een krachtig bestuurder met grote kennis van en affiniteit met het collectief personenvervoer gevonden. Een waardige opvolger voor de heer Van Dijk die door de jaren heen zijn sporen ruimschoots verdiend heeft.

KNV Taxi behartigt de belangen van de ondernemers in het kleinschalig personenvervoer en stelt zich tot doel om de kwaliteit en professionaliteit in de taxibranche te vergroten. KNV Taxi zet zich in voor imagoverbetering van de taxibranche en voor het verkrijgen van een erkende plaats in het totale personenvervoer in Nederland.

KNV Taxi maakt deel uit van Koninklijk Nederlands Vervoer, de werkgeversorganisatie in het collectief personenvervoer (openbaar vervoer, taxi- en touringcarvervoer) en het goederenvervoer over weg en rail.

Den Haag, 20 oktober 2005

Noot voor de redactie,

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV)