ABN AMRO

Laren, 20 oktober 2005

ABN AMRO en Singer Laren verlengen hoofdsponsorcontract

ABN AMRO en Singer Laren hebben vandaag het sponsorcontract verlengd. De bank heeft zich voor nog eens vijf jaar als hoofdsponsor verbonden aan het museum en theater in Laren. ABN AMRO en Singer Laren continueren zo de band die al sinds enkele decennia tussen beide organisaties bestaat.

"We zijn verheugd onze samenwerking opnieuw te beklinken," aldus Reinier Sinaasappel, algemeen directeur van Singer Laren. "Sponsorgelden zijn voor onze particuliere niet-gesubsidieerde culturele instelling meer dan welkom. ABN AMRO biedt bovendien naast financiële steun ook mogelijkheden voor de promotie van Singer Laren. Het grote relatienetwerk en klantenbestand bieden ons de mogelijkheid nieuwe bezoekers naar zowel ons museum als het theater te trekken."

Jan Peter Schmittmann, directievoorzitter van ABN AMRO Nederland: "We zijn trots ook de komende vijf jaar onze naam te verbinden aan Singer Laren. ABN AMRO vindt het belangrijk om vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid kunst te ondersteunen. Daarnaast bieden het museum en het theater ons een aantrekkelijke en sfeervolle omgeving om iets extra's te kunnen doen voor onze klanten."
Singer Laren
Stichting Singer Memorial Foundation is opgericht door Anna Singer-Brugh, de weduwe van de schilder William Singer Jr. Het Amerikaanse echtpaar bouwde in 1911 villa De Wilde Zwanen waarin Singer Laren is gehuisvest. In 1956 breidde zij de villa uit met een concertzaal en een museumvleugel om hun kunstcollectie voor het publiek toegankelijk te maken. Dit prachtige, volledig particuliere culturele centrum werd op 12 mei 1956 geopend en heeft sindsdien onderdak geboden aan vele honderden tentoonstellingen, vele duizenden voorstellingen en talloze bijzondere evenementen. Singer Laren viert in 2006 op feestelijke wijze haar 50 jarige bestaan met een speciaal programma.