Ingezonden persbericht


donderdag 20 oktober 2005

----------
zie verderop ook: TOP 100 Machtigen volgende week

Deze week in FEM Business (nummer 4 2 ):
De 25 topconsultants van Nederland
Ze zijn het brein achter overnames, strategische koerswijzigingen en reorganisaties. Wie zijn toch die adviseurs achter de captains of industry? FEM Business selecteerde de beste consultants van Nederland op basis van onderzoek in de sector.

Aandeelhouders dreigen VNU te splitsen
Rob van den Bergh heeft zijn vingers gebrand aan de koop van het peperdure IMS Health. Onder druk van sommige aandeelhouders ligt een break up-scenario voor VNU nu het meest voor de hand.

KLM valt aan
Een discounter à la Easyjet zal de KLM nooit worden. Maar de ene helft van de combinatie met Air France weet steeds beter hoe het de strijd moet aangaan met de onderkant van de markt. Zelfs voor de business class klanten.

'My generation' wil geld
Vroeger wilde de jeugd vrede, nu willen ze geld. Het generatieconflict van de 21ste eeuw gaat over de rekening van de vergrijzing. Onder leiding van Mei Li Vos' Alternatief voor Vakbond valt de jeugd de verworven rechten van de babyboomers aan.

AANKONDIGING: VOLGENDE WEEK
TOP 100 MACHTIGEN
in het Nederlandse bedrijfsleven
WIe trekt er écht aan de touwtjes in het Nederlandse bedrijfsleven? Voor wie gaan de deuren in Den Haag altijd open? Volgende week vrijdag 28 oktober verschijnt de nieuwste editie van de jaarlijkse ranglijst met de meest invloedrijke bestuurders in het Nederlandse bedrijfsleven. FEM Business rangschikt als enige op een aan de code-Tabaksblat getoetste manier de uitvoerende bestuurders én toezichthouders, wat een unieke lijst oplevert.

Dit jaar kent de lijst weer een nieuwe aanvoerder, de machtigste man in het bedrijfsleven; een interessante omdat hij de laatste jaren én nu bij spraak- en geruchtmakende affaires betrokken was en is.

Daarnaast onthult FEM Business het bestaan van onbekende, informele netwerken van bedrijfsbesturuders en politici.

WIlt u aandacht besteden aan de FEM Business TOP 100 en eerder over de informatie beschikken (onder embargo) neem dan contact op met de hoofdredacteur, Mike Ackermans 06 51 81 38 81

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.

Meer informatie: 020 - 5159873 / 06-51813881