Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 oktober 2005

Motorrijder gewond bij aanrijding

Veroorzaker rijdt zonder te stoppen door en mishandelt een getuige

Enschede

Op woensdag 19 oktober vond omstreeks 16.30 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motorrijder op de A35 in Enschede, waarbij de veroorzaker was doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Een 56-jarige motorrijder uit Gronau (D) reed over de A35 in Enschede, komende vanuit de richting Hengelo. De motorrijder reed op de linker rijstrook toen hij plotseling van achter werd aangereden door een personenauto. De motorrijder kwam daardoor te vallen en raakte gewond. De veroorzaker reed zonder te stoppen door. De 56-jarige motorrijder werd met onder andere schouderletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Een getuige van deze aanrijding, een 33-jarige automobilist uit De Lutte ging de veroorzaker achterna en wist hem in Enschede op de Dennenweg klem te rijden. De veroorzaker stapte uit zijn auto, mishandelde de 33-jarige en ging er vervolgens weer vandoor. De 33-jarige deed aangifte van de mishandeling. De politie is inmiddels met de identiteit van de veroorzaker bekend en stelt een nader onderzoek in. (05132875/132881)

Verkeerscontroles

Politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Enschede

Op woensdag 19 oktober hield de politie op meerdere locaties in Enschede verkeerscontroles. In totaal werden 47 bekeuringen uitgeschreven. Van 15.00 tot 18.00 uur is gecontroleerd aan de Laaressingel; 12 bekeuringen. 9x niet dragen autogordel
1x bromfietser zonder helm
1xbromfietser niet verzekerd
1x geen bromfietscertificaat.

Van 15.00 tot 16.30 uur gecontroleerd op kruising De Klomp/Hoog en Droog: 13 bekeuringen 1x niet tonen rijbewijs
2x auto niet verzekerd
8x niet dragen autogordel
2x verlopen APK

Van 16.30 tot 18.15 uur gecontroleerd aan de Haaksbergerstraat: 6 bekeuringen 2x niet dragen autogordel
4x niet tonen rijbewijs
Daarnaast werden 3x openstaande boetes geïnd

Van 19.00 tot 21.00 uur gecontroleerd aan der Gronausestraat: 16 bekeuringen 2x mistlamp
7x geen verlichting fiets/bromfiets 4x diverse overtredingen bromfiets 2x niet dragen autogordel
1x geen identiteitsbewijs
(05-132953)

Rijbewijs ingevorderd

Automobilist begaat snelheidsovertreding en blijkt bovendien onder invloed van alcohol te verkeren

Deurningen

Woensdagmiddag 19 oktober omstreeks 14.10 uur bleek bij een controle aan de Deurningerstraat in Deurningen dat een 24-jarige automobilist uit het Duitse Kalletall met een snelheid van 102 km per uur reed terwijl op genoemde locatie maximaal 80 km is toegestaan. De man kreeg hiervoor een boete van E 70,-. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, hielden agenten hem aan. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,48 promille waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-132858)

Mishandeling

Man doet aangifte van mishandeling, waarna de politie de verdachte aanhoudt

Goor

Een 19-jarige man uit Enter kwam woensdagavond 19 oktober aan het politiebureau om aangifte van mishandeling te doen, hetgeen eerder die avond aan de Stationslaan in Goor had plaatsgevonden. De 19-jarige vertelde dat hij met de trein in Goor aangekomen was. Nadat hij uit de trein was gestapt, was hij onverwachts door een hem bekende man van achteren aangevallen. De man greep hem bij de keel, had hem geslagen, waarna de 19-jarige viel. Hij had diverse striemen in zijn hals. Politieagenten hielden de verdachte, een 19-jarige man uit Goor, nog diezelfde avond voor zijn woning aan. Hij is opgesloten. Nader onderzoek volgt. (05-132980)

Controle op verlichting fietsen

49 fietsers bleken de verlichting van hun fiets niet in orde te hebben en werden hiervoor bekeurd

Oldenzaal

Woensdagavond 19 oktober hield de politie in het kader van de verkeersveiligheid van 19.15 tot 22.45 uur een fietsverlichtingscontrole aan de Ootmarsumsestraat in Oldenzaal. 49 personen bleken de verlichting van hun fiets niet in orde te hebben en werden hiervoor bekeurd. Eén van de fietsers weigerde te stoppen en fietste er vandoor. De agenten kwamen al gauw achter de identiteit van de jongen, een 17-jarige Oldenzaler, en zochten hem nog diezelfde avond thuis op. De 17-jarige jongen kreeg niet alleen een bekeuring omdat de verlichting van zijn fiets niet in orde was maar ook een proces-verbaal omdat hij het stopteken van de agenten negeerde. Bij de controle werd één fietser bekeurd omdat hij niet voldoende rechts hield. (05-132983)

Gewonde bij aanrijding

Geen voorrang verlenen leidt tot aanrijding tussen twee personenauto's

Almelo

Woensdagmiddag 19 oktober vond omstreeks 13.45 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de kruising Twentelaan/Broekerheide/Twentepoort West in Almelo. Een 42-jarige vrouw uit Almelo reed over de Twentepoort West in de richting van de Twentelaan. Op genoemd kruispunt verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende auto, bestuurd door een 52-jarige Almeloër. Gevolg was een aanrijding, waarbij de 52-jarige man gewond raakte. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-132792)

Automobilist aangehouden

Politieagenten houden verdachte aan nadat bleek dat zij zich aan meerdere verkeersovertredingen had schuldig gemaakt

Almelo

Politieagenten troffen woensdagmiddag 19 oktober op de Binnenhof in Almelo een 51-jarige Almelose aan in een stilstaande auto. De motor draaide niet. Bij de politie was bekend dat het rijbewijs van de vrouw was ingevorderd wegens het rijden onder invloed van alcohol en dat de auto niet verzekerd was. Daarbij kwam dat de agenten vermoedden dat de vrouw ook nu onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de agenten haar waarschuwden niet te gaan rijden. Zij vertrokken vervolgens en zagen kort daarna dat de vrouw alsnog wegreed. Zij reageerde niet op het stopteken en nadat zij haar auto aan de Brecklenkamp parkeerde, hielden de agenten haar aan. Ademanalyse gaf een uitslag van 2,24 promille. Op het politiebureau bleek dat een fietsende politieagent de vrouw ook zaterdag 15 oktober jl. in Almelo in haar auto had zien rijden. Voor de diverse feiten (rijden onder invloed, tijdens invordering rijbewijs, met onverzekerde auto en het niet voldoen aan een stopteken) wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto van de vrouw is in beslag genomen. (05-132846)

Rijden door rood licht

Tien automobilisten bekeurd voor het rijden door rood licht

Rijssen

Woensdagmiddag 19 oktober hield de politie van 16.30 tot 17.30 uurop het kruispunt Haarstraat/Reggesingel in Rijssen een controle op het rijden door rood licht. 10 automobilisten reden door rood licht en werden hiervoor bekeurd. Verder werden twee personen bekeurd omdat zij geen gordel droegen. Gezien het aantal overtredingen sluit de politie niet uit dat op genoemde kruising vaker gecontroleerd zal worden. (05-132892)

Mishandeling en vernieling

Fietser komt ten val nadat een bestuurder of bijrijder van een scooter hem een klap op de schouders geeft; politie vraagt getuigen zich te melden

Almelo

Een 57-jarige man uit Vriezenveen reed dinsdag 18 oktober omstreeks 17.45 uur op zijn racefiets over de Graslaan in Almelo. Hij werd ingehaald door een scooter met hierop twee personen. Kort daarna werd hij door een tweede scooter ingehaald. Tijdens het voorbijgaan voelde hij dat iemand hem een klap op de schouder gaf, waardoor hij viel. De bestuurder van de scooter reed door en werd direct gevolgd door een derde scooter. Op de drie scooters zaten elk twee personen. De 57-jarige man had de indruk dat de zes personen bij elkaar horen. Van hen is alleen bekend dat zij allemaal een helm droegen. Door de val liep de 57-jarige man schaafwonden en een kneuzing op. De stuur van zijn fiets raakte zodanig beschadigd dat deze vervangen moet worden. De man deed inmiddels aangifte. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden. Dit kan telefonisch via het nummer 0900-8844. (05-132619)

Monique Oude Wolbers en Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --