Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


20 oktober 2005


Winterswijk - Botsing auto en trein

Drie inzittenden van een auto zijn op donderdag (20-10) met de schrik vrijgekomen bij een botsing met een trein. Het ongeval vond plaats rond 07.30 uur op de spoorwegovergang aan de Misterweg. De bestuurder van de auto, een 24-jarige man uit Winterswijk, verklaarde dat hij de overgang naderde toen de slagbomen werden gesloten. Bij het afremmen raakten de wielen geblokkeerd, gleed de auto de spoorwegovergang op en kwam in botsing met de trein. Dankzij de lage snelheid van de trein bleven de inzittenden ongedeerd maar de auto was total loss. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.


Hummelo - milieuonderzoek

Medewerkers van het Regionale Milieuteam en toezichthouders van de gemeente Bronckhorst hebben woensdag een grote controle gehouden bij een bedrijf in het buitengebied van Hummelo. Tijdens een onlangs gehouden milieuvlucht werden op het erf zaken gesignaleerd die in strijd waren met de geldende milieuregels.
Tijdens de controle van gisteren bleken niet alleen op het erf spullen te liggen die daar niet hoorden, ook in schuren werden goederen aangetroffen die op een andere wijze opgeslagen behoorden te zijn. Zo lagen er olievaten op een niet vloeistofdichte vloer en bleek de inhoud van de bestrijdingsmiddelenkast ook niet aan de eisen te voldoen. Daarnaast bleken enkele schuren in een zeer slechte staat van onderhoud waardoor op sommige plekken instortingsgevaar aanwezig was.
Tegen de 58-jarige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt en over de bestuurlijke afhandeling wordt overleg gepleegd met de gemeente.


Doetinchem - Gewonden bij aanrijding

Een 23-jarige automobilist uit Aalten verleende geen voorrang aan een taxibusje, bestuurd door een 47-jarige vrouw uit Ulft en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval gebeurde op woensdag (19-10) rond 19.35 uur op de t-splitising van de Europaweg en de A18. Door de klap van de aanrijding belandde het busje op de zijkant. Zowel de bestuurder als de inzittende, een 20-jarige vrouw uit Braamt, raakten gewond en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's waren total loss en werden weggesleept.
De brandweer heeft het wegdek schoon gespoten. Al het verkeer moest worden omgeleid en rond 20.45 uur kon de weg weer worden vrijgegeven.


Aalten - Auto klem op trap gemeentehuis

Een 22-jarige automobiliste uit Winterswijk kwam bij het keren van haar auto klem te zitten op de trap van het gemeentehuis. Het incident gebeurde op woensdag (19-10) rond 16.45 uur op de Landstraat. Onder grote publieke belangstelling werd de auto weer vlot getrokken.
De hoogte van het schadebedrag is niet bekend.


Zeddam - Scharensliep actief

De bewoners van een aantal aanleunwoningen aan de Benedendorpsstraat kregen op maandagmiddag (17-10) bezoek van een scharensliep. Een paar bewoners hadden hem wat messen meegegeven en moesten er naar hun mening fors voor betalen. En de messen? Die waren er volgens hen niet scherper op geworden.
De politie adviseert om in voorkomende gevallen meteen de plaatselijke politie te waarschuwen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --