Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


20 oktober 2005

Onderwerp: Verdachten overval aangehouden.

De politie heeft na een langdurig onderzoek twee Eibergse jongens (nu 17 en 18 jaar) aangehouden, die verdacht worden van een overval op een tabakszaak aan de Oudestraat in Neede in februari van dit jaar. De twee zijn afgelopen week voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen en in bewaring gesteld.

Terwijl de politie nog volop bezig was met het onderzoek naar een overval bij een tankstation aan de Groenloseweg in Eibergen (6 februari) werd binnen twee weken en eveneens vroeg op de avond een overval gemeld op een winkel aan de Oudestraat in Neede.

Twee met bivakmutsen vermomde overvallers kwamen rond 20:00 uur de winkel binnen en bedreigden de eigenaresse van de zaak met een vuurwapen. Ze wilden geld van haar hebben. Toen de vrouw alarm sloeg gingen de twee overvallers er zonder buit vandoor. Ze vluchtten te voet in de richting van de Stationsweg en mogelijk stond daar een vervoermiddel.

Ook voor deze overval werd een rechercheteam geformeerd en nadat eerst de overval in Eibergen werd opgelost kreeg de politie in september zicht op de mogelijke verdachten van de overval in Neede.

Beide verdachten zijn aangehouden en legden over hun aandeel een verklaring af. Het proces-verbaal tegen de verdachten worden binnenkort ter afhandeling naar het Openbaar Ministerie in Zutphen gestuurd.

Einde bericht


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --