Time : 2:16:13 PM
Date : Thursday, October 20, 2005
Sender Name: assubel

UAMS en ASSUBEL-APRA Arbeidsongevallen lanceren opleiding Advanced Security Management.

Antwerpen, 20 oktober 2005

De Universiteit Antwerpen Management School (UAMS), in samenwerking met arbeidsongevallenverzekeraar ASSUBEL-APRA, start in januari met een gloednieuwe post-academische vorming in Advanced Security Management.

Sterke vraag naar academische opleiding in dit domein

Op academisch niveau is de nieuwe opleiding een primeur in het domein van veiligheid en beveiliging. "Na uitgebreid overleg met de verschillende autoriteiten in het domein, zijn we tot de conclusie gekomen dat er een sterke vraag is naar een managementopleiding in deze materie", aldus professor Josse Van Steenberge, initiatiefnemer van deze nieuwe opleiding.

Ideaal voor professionelen

Deze opleiding richt zich in de eerste plaats naar professionelen uit de veiligheids- of beveiligingswereld, maar ook naar mensen die zich met kwaliteit- of milieumanagement bezig houden in hun bedrijf of organisatie. Gezien de huidige tendens naar een geïntegreerde aanpak van risico's, kunnen deze domeinen niet langer los van elkaar gezien worden op operationeel vlak.

Onderzoek dankzij ASSUBEL-APRA

UAMS vond een partner in ASSUBEL-APRA Arbeidsongevallen bij de ontwikkeling van deze opleiding. "ASSUBEL-APRA, twee verzekeringsmaatschappijen die reeds meer dan 100 jaar bestaan en die momenteel fuseren, zijn ervan overtuigd dat preventie van arbeidsongevallen moet geënt worden in een breder kader. Dagelijkse preventie kan niet meer voorbij gaan aan het aspect 'levenskwaliteit' van de medewerkers in een onderneming," vertelt Frank Melis, Business Development Manager ASSUBEL-APRA. Naast het uitwerken van een opleidingstraject, zal er door UAMS ook een onderzoek worden uitgevoerd naar de ontwikkeling van een geïntegreerd model rond risicobeheersing met als doel het welzijn van de werknemers op het werk te garanderen.

Veel ruimte voor praktijk

Deze opleiding wil modellen aanreiken die het managen van een securitybeleid zullen vergemakkelijken: de deelnemers worden uitgenodigd praktijkcases uit hun eigen werkomgeving aan te reiken, die dan op basis van de onderwezen theoretische modellen worden uitgewerkt. De opleiding is interactief opgevat en biedt een intensieve begeleiding. "Vanwege de interactieve opzet wordt het aantal inschrijvingen beperkt tot 20 deelnemers. Op deze manier zijn cursisten verzekerd van een optimale begeleiding," aldus Prof. Van Steenberge, UAMS Academisch Verantwoordelijke Veiligheidskunde.

Contactgegevens:
Sara Hermans
UAMS Programmacoördinator
Tel.: 03/220 47 63 of
sara.hermans@ua.ac.be
www.uams.be