Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


20 oktober 2005


Apeldoorn - aanrijding door mobieltje

Een 42-jarige man uit Vaassen is woensdagmiddag op de Laan van Spitsbergen met z'n bromfiets achterop een auto gebotst. Hij reed achter een langzaam rijdende file auto's die voor de spoorbomen hadden gestaan. Op het moment dat het verkeer weer stopte werd hij afgeleid door zijn mobieltje en botste achterop de auto van een 31-jarige Schiedammer. Beide voertuigen liepen schade op.


Apeldoorn - doorrijden na aanrijding

Voor menig auto-eigenaar is de teleurstelling groot wanneer men bij de auto terug komt en deze blijkt te zijn aangereden. Gelukkig komt het steeds vaker voor, dat getuigen het kenteken van de veroorzaker noteren en achter de ruitenwisser doen. Zo ook bij een aanrijding die onlangs in de Oranjerie plaats vond. De veroorzaakster, een 77-jarige vrouw uit Apeldoorn, verklaarde de aanrijding niet gemerkt te hebben. Toch is er proces-verbaal opgemaakt en het proces-verbaal is naar justitie in Zutphen opgestuurd.
De politie adviseert getuigen om hun eigen naam op het papiertje te zetten, zodat de politie een verklaring kan opnemen. Nog mooier is een telefoontje naar 0900 - 8844 zodat alle informatie direct vastgelegd kan worden en er een politie-eenheid naar de doorrijding kan worden gestuurd.


Apeldoorn - diefstal fiets

Een 12-jarige jongen heeft gisteren aangifte bij de politie gedaan. Onlangs stond hij met z'n fiets bij de Generaal van Heutszlaan te wachten toen hij door twee oudere jongens werd aangesproken. Zij wilden zijn fiets even lenen. De jongen wilde dit niet, maar het tweetal reageerde dusdanig, dat hij zich er door bedreigd voelde en de fiets meegaf. De fiets heeft hij helaas niet terug gekregen. De politie adviseert in dergelijke gevallen altijd aangifte te doen, zodat een onderzoek mogelijk succesvol kan worden afgesloten.


Apeldoorn - fietsendief aangehouden

Agenten hebben woensdagnacht een 39-jarige Apeldoorner op heterdaad aangehouden voor de diefstal van een tweetal fietsen aan het Hofveld. Surveillerende agenten zagen de hen bekende man te voet zijn woning verlaten en besloten hem in de gaten te houden. Al snel werd duidelijk, dat hij niet van de sterren ging genieten, maar iets anders in zins had. Kort daarop zagen zij dat hij achter een woning aan het Hofveld verdween. Enkele tellen later kwam hij op een fiets het erf afrijden. Inmiddels waren andere agenten naar het Hofveld gedirigeerd en werd het huizenblok afgezet. De verdachte werd in één van de brandgangen achter de woningen aangetroffen en aangehouden. Inmiddels had hij de eerste fiets achtergelaten en een tweede uit een andere tuin ontvreemd. Tevens bleek hij en passant een buitenboordmotor koud te hebben gezet, die hij in een achtertuin had zien liggen. De verdachte is ingesloten.


Apeldoorn - autokraker aangehouden

De politie Apeldoorn heeft woensdagochtend aan de Paslaan een 25-jarige Apeldoorner aangehouden die verdacht wordt kort tevoren een inbraak in een auto aan de Waltersingel te hebben gepleegd. Een getuige zag de man eerst bij de auto rondhangen waarna hij even later een ruitje insloeg. De gealarmeerde politie stelde in de omging een onderzoek in en aan de hand van het signalement werd de man aangehouden. Het gestolen navigatiesysteem werd in een tas aangetroffen en hij is ingesloten voor verder verhoor.


Apeldoorn - beroofd van mobieltje

Een 14-jarig meisje is woensdagavond van haar mobieltje beroofd. Het slachtoffer fietste omstreeks 18.15 uur met haar moeder op de Koning Stadhouderlaan toen haar mobieltje ging. Terwijl ze de oproep beantwoordde passeerde er een bromscooter uit de richting van het centrum. De passagier rukte het mobieltje uit haar hand en men ging er in de richting van de Arnhemseweg vandoor. Her ging om twee knapen op een donkere scooter die beiden zwarte helmen op hadden. De politie vraagt eventuele getuigen van het incident zich te melden.


Apeldoorn - man aangehouden voor bedreigingen

De politie heeft woensdagochtend even voor 09.00 uur op het Marktplein een 31-jarige man uit Rheden aangehouden die kort tevoren het beveiligingspersoneel van het gemeentehuis had bedreigd. De man hield zich in de hal op en begon op een gegeven moment met meubilair te slepen. Toen hij hierop werd aangesproken ging hij door het lint en bedreigde de medewerkers. Na verhoor op het politiebureau werd hij met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld. Zes uur later kreeg de politie weer met hem te maken. Het bleek, dat hij de machinist van een wachtende trein op het station te hebben bedreigd. Ook nu werd hij aangehouden en kreeg een proces-verbaal voor zijn bedreigingen.

Einde berichten


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --