Ingezonden persbericht


WatchGuard vereenvoudigt het beheren van Firebox X Edge beveiligingsapparaten

Meer fijnmazige managementmogelijkheden zorgen voor meer controle en hogere productiviteit zonder in te leveren op beveiliging

20 oktober, 2005 - WatchGuard Technologies, Inc. (NASDAQ: WGRD), een toonaangevende leverancier van netwerkbeveiligingsoplossingen, heeft Firebox X Edge uitgebreid. De nieuwe Firebox X Edge is eenvoudiger te beheren, biedt de gebruiker meer bedieningsgemak en heeft meer mogelijkheden. Met de twee nieuwe draadloze gastgebruikerservices kunnen bedrijven gastgebruikers gecontroleerde toegang tot het netwerk bieden. De toegevoegde ondersteuning voor Windows Active Directory en LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) zorgt voor gecentraliseerde controle van de bevoegdheden van de Edge-gebruikers. Daarbij zijn de WebBlocker-categorieën uitgebreid tot veertig waardoor de webtoegang fijnmaziger beheerd kan worden.

Netwerken zijn dynamische omgevingen waaraan continu nieuwe gebruikers en machines worden toegevoegd. Om gebreken in de beveiliging te voorkomen, hebben beheerders tools nodig om deze wijzigingen bij te houden en te beheren.

Het belang van de aanpassingen op de Firebox X Edge blijkt wanneer consultants of zakelijke partners internettoegang nodig hebben tot het bedrijfsnetwerk. De Firebox X Edge zorgt ervoor dat deze gastgebruikers op een gecontroleerde manier, veilig toegang hebben tot internet en specifieke informatie op het bedrijfsnetwerk.

Active Directory en LDAP vereenvoudigen het beheren nog verder. Alle nieuwe authenticatieaanvragen worden doorgestuurd naar een externe Authenticatie-server waardoor ze centraal worden verzameld en makkelijker te verwerken zijn. Daar waar er regelmatig gebruikers bijkomen of wegvallen, kunnen beheerders garanderen dat het beveiligingsbeleid wordt gehandhaafd.

De WebBlocker is een geïntegreerde URL filtering dienst die tijd en geld bespaart. Door de verhoging van het aantal WebBlocker- categorieën naar 40 kunnen beheerders web-toegang aanpassen aan de specifieke situatie van de organisatie.

WatchGuard heeft een uitgebreide productreeks om netwerken van bedrijven van alle groottes te beveiligen. De Firebox X Edge is een firewall en VPN-oplossing voor thuiswerkers of kleine kantoren. Wanneer thuiswerkers zich aanmelden op een centraal netwerk kan dit zorgen voor beveiligingsbedreigingen. Firebox X Edge zorgt tevens voor beveiliging van de nevenvestigingen van het netwerk zodat deze gebruikers zich veilig aan kunnen melden. De Firebox X Core is het vlaggenschip van WatchGuard's geintegreerdegeïntegreerde beveiligingsoplossingen (UTM) en biedt directe beveiliging door de binnenkomende informatiestromen van een netwerk op meerdere lagen te inspecteren. Virussen, wormen, spyware, trojans en meervoudige bedreigingen worden pro-actief geblokkeerd zonder dat daar een handtekening voor nodig is. Firebox X Peak breidt Unified Threat Management-beveiliging uit naar meer geavanceerde netwerken en laat tot 1 Gb/seconde aan informatie door de firewall.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe Firebox X Edge software versie (Edge 7.5) is vanaf 6 oktober beschikbaar als gratis upgrade voor huidige WatchGuard LiveSecurity Service klanten. De Adviesverkoopprijzen van Firebox X Edge beginnen bij 399 Euro.

(437 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard is wereldwijd een toonaangevende leverancier van netwerkbeveiliging-oplossingen voor grote tot middelgrote bedrijven. Het bedrijf biedt geïntegreerde, robuuste beveiligingsproducten en -diensten die gemakkelijk toe te passen, te beheren en uit te breiden zijn. De Firebox X serie van uit te breiden, geïntegreerde beveiligingsapparatuur is ontworpen om volledig te kunnen worden geüpgrade als een organisatie groeit en om de beste combinatie te bieden van veiligheid, prestaties, een intuïtieve interface en kosteneffectiviteit. WatchGuard's 'Intelligent Layered Security' architectuur beschermt effectief en efficiënt tegen bedreigingen en biedt de flexibiliteit om additionele beveiligingsfunctionaliteit en diensten van WatchGuard te integreren. Ieder WatchGuard product wordt geleverd met een initieel LiveSecurity Service abonnement, met vulnerability alerts, software updates, beveiliginginstructies van experts en superieure klantenservice waarmee klanten beveiligingszaken de baas kunnen blijven. Meer informatie over WatchGuard kunt u vinden op: www.watchguard.com.

WatchGuard, LiveSecurity and Firebox are either registered trademarks or trademarks of WatchGuard Technologies, Inc. or its subsidiaries in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Contactpersonen:
Kim van Bokhoven Marco Weeber LEWIS PR voor WatchGuard WatchGuard Benelux +31 (0) 40 235 46 00 +31 (0) 70 426 22 25

kimv@lewispr.com marco.weeber@watchguard.com