Persbericht

HP lanceert Smart Desktop Management Services voor MKB

Backup, beveiliging, patch-management en ondersteuning automatisch vanuit één applicatie

UTRECHT, 20 oktober 2005 - HP introduceert Smart Desktop Management Services (SDMS) voor het midden- en kleinbedrijf, één geïntegreerde applicatie voor het veilig opslaan van bedrijfsgegevens, bescherming tegen virussen en spyware, automatisch patch-management en ondersteuning bij PC-problemen. Tevens voorziet SDMS in een volautomatische en snelle backup van bedrijfskritische gegevens. Naast alle databeveiligingsmogelijkheden reduceert SDMS ook de downtime van systemen. Daarnaast introduceert HP ook Security Vulnerability Assessment (SVA) voor het MKB waarmee bedrijven inzicht krijgen in de status van hun beveiliging. Middels een heldere rapportage wordt aangegeven welke kwetsbaarheden er zijn en hoe die kunnen worden opgelost. Beide oplossingen zijn onderdeel van HP Smart Services, een portfolio van nieuwe MKB oplossingen bovenop het bestaande HP Care Pack Services portfolio. De HP Smart Services worden geleverd door de HP Business Partners. Met SDMS van HP krijgen kleine en middelgrote ondernemingen eindelijk een instrument in handen, waarmee zij de dagelijkse IT-beslommeringen, zoals backups, virusbestrijding en patch-beheer, effectief en automatisch kunnen uitvoeren. Hierdoor wordt de kans op dataverlies door bijvoorbeeld een falende harde schijf, stroomuitval of de onvoorziene afwezigheid van de medewerker die de backups verzorgt, geminimaliseerd. Indien een PC toch kuren blijft vertonen, kan de systeembeheerder via een chat-applicatie on-line hulp krijgen. "Eenvoudig en betaalbaar beheer van de desktop is wat onze relaties aanspreekt. De HP Smart Desktop Management Services is het logische antwoord. Het bundelt een beveiligings-, back-up en supportoplossing in één product, met als doel het verhogen van de beschikbaarheid van de desktop. Het thema beschikbaarheid speelt ook een belangrijke rol bij servers en storage, waardoor wij dit product zien als een logische uitbreiding van onze dienstverlening.", aldus Jos Broersen, Manager Services van Plusine ICT. Volkert Huisman, Commercieel Manager, Datamex Breda B.V.: "Dreigingen zullen in de toekomst alleen nog maar toenemen. In de beveiligingsoplossingen van HP zien we eindelijk een betrouwbaar, geïntegreerd en betaalbaar middel om de gevaren nu en in de toekomst bij onze klanten tegen te gaan."

Alles-in-één-oplossing
De HP Smart Desktop Management Services zijn specifiek ontworpen voor het midden- en kleinbedrijf en bieden databescherming, netwerkbeveiliging en ondersteuning van alle (multi-vendor) PC's in het netwerk en is platform-onafhankelijk. Deze geïntegreerde en betaalbare oplossing is eenvoudig te gebruiken en daardoor ideaal voor omgevingen waar geen leger systeembeheerders paraat staat om de dagelijkse problemen op te lossen. De services bestaan uit de volgende onderdelen:
* Smart Desktop Data Protection voor het veilig opslaan en terughalen van belangrijke bedrijfsgegevens
* Smart Desktop Security op basis van Symantec-software; dit beschermt tegen virussen, wormen, trojan horses en spyware en is tevens een firewall
* Smart Desktop Support verzorgt grondige, proactive scans, patch-management en software rollback; de software helpt systeembeheerders ook bij het oplossen van problemen (zelfhulp) en biedt on-line Active Chat Zowel de installatie als het dagelijks gebruik van de HP Smart Desktop Management Services geschieden eenvoudig via één enkele, webgebaseerde interface. Hiermee krijgen beheerders de beschikking over één intuïtief desktop-dashboard, waarmee alle proactieve en reactieve handelingen en support-functies zijn te bedienen en te beheren. Het gebruik van SDMS vereist geen extra investeringen in infrastructuur. Ook hoeven organisaties zich geen zorgen te maken over het aantal te ondersteunen PC-systemen.

HP Smart Office
SDMS vormt samen met gerelateerde HP Business Protection Services en andere diensten een onderdeel van het HP Smart Office-portfolio, dat specifiek voor het midden- en kleinbedrijf ontworpen is.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, zakelijke en thuiscomputing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen eindigend op 31 juli 2005, behaalde HP wereldwijd een omzet van $85,2 miljard. Meer informatie over HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersonen voor de redactie:

HP, Jos Baltes, 030 222 33 44, jos.baltes@hp.com of H&K/MCS, Perlita Fränkel, 023 562 82 08, perlitaf@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl