Ingezonden persbericht

Software AG introduceert Composite Application Integrator

snelle ontwikkeling van rijke Internet-toepassingen

NIEUWEGEIN, 20051020 -- Software AG (Frankfurt TecDAX: SOW) kondigt de beschikbaarheid aan van Composite Application Integrator. Met CAI kunnen snel rijke en samengestelde Internet-toepassingen worden ontwikkeld op basis van bestaande bedrijfsprogrammatuur en -gegevens. CAI applicaties zijn volledig browser-based, maar tegelijkertijd net zo gebruikersvriendelijk als traditionele client based applicaties. De rijkdom van desktop-achtige toepassingen is voortaan beschikbaar binnen een webbrowser zonder dat ontwikkelaars complexe JavaScript codes moeten programmeren. Voor ontwikkelaars biedt CAI een WYSIWYG studio die geen ervaring in HTML en JavaScript vereist.


"De Composite Application Integrator is een belangrijke schakel voor organisaties die een Service Oriented Architecture willen creëren. CAI biedt de mogelijkheid om bestaande geïntegreerde applicaties te voorzien van nieuwe functionaliteiten en een aangepaste user interface om de gebruikers beter te bedienen. Deze behoefte is een reële vraag die in vele bedrijven leeft en waarvoor Software AG, dankzij deze nieuwe aanwinst in de portfolio, een oplossing kan bieden.", aldus Vincent Wormer, Solutions & Consulting Manager van Software AG Nederland.

Toepassingen kunnen snel worden ontwikkeld voor een brede waaier van Java runtime omgevingen, inclusief alle belangrijke toepassingsservers, waar ze met een browser of via een rich client (Java SWT client) kunnen worden benaderd. De samengestelde toepassingen kunnen ook in bestaande portalen worden geïntegreerd, zoals IBM WebSphere® en SAP NetWeaver®. Gebruikers halen op die manier voordeel uit de lage eigendomskosten van traditionele Web-toepassingen en blijven tegelijkertijd bespaard van de hoge onderhoudskosten die met specifiek ontwikkelde rijke Internet toepassingen gepaard gaan. Ook organisaties of ondernemingen die toepassingen via verschillende gebruikersinterfaces (zoals portalen en desktops) moeten weergeven en draaien, zullen ongetwijfeld baat vinden bij Composite Application Integrator.

Het Ministerie van Landbouw van de Duitse bondsstaat Baden-Württemberg gebruikt op dit ogenblik CAI voor de modernisering van haar administratieve toepassingen en voor de implementatie van online diensten voor de landbouwsector. "Dit integratieplatform biedt ons de mogelijkheid om een innovatieve gebruikersinterface te creëren en haar met minimale inspanningen in de bestaande infrastructuur te integreren", aldus Michael Röhner, Departement IT-diensten, bondsstaat Baden-Württemberg.

"Met Composite Application Integrator dicht Software AG de kloof tussen IT-hulpbronnen en de eindgebruiker die tot voor kort binnen een service-oriented architectuur bestond", onderstreept Dr. Peter Kuerpick, lid van de Directieraad van Software AG. Composite Application Integrator is gebaseerd op technologie die Software AG in augustus 2005 bij Casabac Technologies aankocht.

Composite Application Integrator is online beschikbaar op www1.softwareag.com/Corporate/products/cai/default.asp (koopversie of proefversie voor dertig dagen)




Software AG