Koninklijke Ahold


Ahold maakt aankoopprijzen bekend in het kader van obligatie-tenderprocedure

NIET BESTEMD VOOR VERSPREIDING ONDER ITALIAANSE PERSONEN OF NAAR PERSONEN OF ADRESSEN IN ITALIË (DE VOLLEDIGE BEPERKENDE VOORWAARDEN DIE VAN TOEPASSING ZIJN IN HET KADER VAN DE TENDERPROCEDURE WORDEN HIERONDER VERMELD)

Amsterdam, 20 oktober 2005 - Ahold Finance U.S.A., LLC ("Ahold Finance") en Koninklijke Ahold N.V. ("Koninklijke Ahold" en samen met Ahold Finance, de "Vennootschappen") hebben vandaag de aankoopprijzen bekendgemaakt in het kader van de succesvolle tenderprocedure voor obligaties met een tegenwaarde van maximaal EUR 1 miljard (de "Tenderprocedure") die op 11 oktober 2005 aanving.

Over het geheel genomen, heeft Koninklijke Ahold haar uitstaande schuldenlast van circa EUR 1 miljard verlaagd door een betaling in contanten van EUR 935 miljoen (exclusief opgebouwde rente). In verband hiermee neemt Koninklijke Ahold een eenmalig boekverlies volgens IFRS van circa EUR 54 miljoen. Hier staat echter tegenover dat de jaarlijkse nettorentelasten betreffende rentedragende schulden van de Vennootschappen de komende jaren aanmerkelijk dalen. De daling in 2005/06 zal naar verwachting circa EUR 40 miljoen bedragen.

De definitieve uitkomsten van de Tenderprocedure luiden als volgt: (open onderstaande link voor de tabel)

De afwikkeling geschiedt op maandag 24 oktober 2005. BNP Paribas en JP Morgan traden op als lead dealer managers. JP Morgan Chase Bank trad op als tender agent. Barclays Capital en Goldman Sachs traden bij deze transactie op als co-dealer managers.

Ahold Press Office: 020 509 5343