Ingezonden persbericht

Laserlicht brengt vrede in Jeruzalem

-bericht aan de pers-

Het gebruik van laserlicht kan een essentiële bijdrage leveren aan het vredesproces in het Midden Oosten. Dit is de mening van conceptueel kunstenaar Rob Schrama. Voor de Oude Stad Jeruzalem ontwierp hij een "Lichtpiramide" die met behulp van lasers boven de stad zou kunnen verschijnen. De komende week organiseert hij twee voordrachten, in Amsterdam en in Eindhoven, waar deze visie wordt toegelicht. Hij nodigt daartoe twee deskundigen uit het Midden Oosten uit: de Israëlische architect Yitzhaq Hayut-Man en de Egyptische piramidedeskundige Mohammed Sabet. Samen schetsen zij een beeld hoe het conflict tussen Joden en Palestijnen tot een vreedzame oplossing kan worden gebracht.

Dr.Yitzhaq Hayut-Man is oprichter van de "Academy van Jerusalem", een denktank van visionairs met heilzame ideeën voor Jeruzalem. Hij geeft aan hoe de Derde Tempel van Jeruzalem eruit zou kunnen zien, net zoals dat in de Bijbel wordt beschreven: de Derde Tempel zal van licht zijn en vanuit de hemel op de stad neerdalen: een beeld, dat vandaag de dag met behulp van lasers en holografie kan worden gerealiseerd. De Islamitische geestelijkheid, altijd ten felste gekeerd tegen alle initiatieven betreffende een Derde Tempel, begroet dit idee van Yitzhaq Hayut-Man.

Ir. Mohammed Sabet is werkzaam op de TU in Delft. Hij onthult voorspellingen die zijn vastgelegd in heilige geschriften, oude tempels en monumenten. Mohammed Sabet heeft onderzoek gedaan naar de Piramide van Austerlitz en toont aan dat deze een zeer specifieke ligging heeft, gerelateerd aan de Rotstempel in Jeruzalem. Verder laat hij zien dat de contouren van de oude stadsmuur van Jeruzalem een exacte weerspiegeling zijn van de omtrek van de Heilige rots op de Tempelberg.

De Oude Stad als geheel is een heiligdom, een Tempel van God. In Zijn stad dient vrede te heersen en dat wordt volgens Rob Schrama enkel bereikt door de Oude Stad van Jeruzalem een "status aparte" te geven. Dit opent de weg naar een onverdeeld Jeruzalem als hoofdstad van zowel Israël als Palestina.

---



Ingezonden persbericht