3 e persbericht van donderdag 20 oktober 2005

Eindhoven 20-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt tweede verdachte in mishandelingzaak

Op het politiebureau aan de Mathildelaan is donderdagochtend rond 1.30 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou eerder die nacht een 34-jarige Eindhovenaar en zijn twee Eindhovense vrienden van 24 en 29 jaar hebben mishandeld in een horecagelegenheid aan de Hastelweg. De 29-jarige man liep verwondingen aan zijn hoofd, rug en arm op. Hieraan is hij behandeld door de medewerkers van de ambulancedienst die ter plaatse kwamen. Bij de mishandeling zou ook een tweede man betrokken zijn geweest. Het duo zou de slachtoffers met een ploertendoder hebben geslagen. De politie is op zoek naar deze tweede man. Hij heeft bruin kort haar en droeg vannacht een zwarte jas en een blauwe spijkerbroek. Getuigen van de mishandeling worden verzocht om contact op te nemen met de recherche in Eindhoven via 0900-8844.

De 23-jarige verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Jongen gewond bij verkeersongeval

Op de Fakkellaan is donderdagmiddag rond 15.00 uur een 16-jarige jongen uit Nuenen gewond geraakt. Hij zat achter op de bromfiets bij een 16-jarige plaatsgenoot. Zij reden over de Fakkellaan in de richting van de Huizingalaan toen zij op een geparkeerde auto botsten. De jongen is met letsel aan zijn been en zij overgebracht naar een ziekenhuis.

Helmond: Man aangehouden met gestolen fiets

Op de Melis Stokelaan is donderdag rond 11.45 uur een 41-jarige Helmonder aangehouden. De politie zag hem lopen met een afgesloten fiets aan de hand. Ondertussen werd op het politiebureau in Helmond Centrum aangifte gedaan van diefstal van deze fiets. De fiets werd eerder die ochtend weggenomen aan het Ameidepark. De man werd aangehouden en is ingesloten voor verder onderzoek.

Son/Best: Vierde verdachte inbraak aangehouden

Op het politiebureau in Best is donderdagochtend rond 9.00 uur een vierde verdachte aangehouden van een inbraak in een woning in Son (zie 3e persbericht van woensdag 19 oktober). Het gaat om een 14-jarige jongen uit Eindhoven.