Nieuwe website voor vrouwen die graag lezen

www.vrouwenlezen.nl

LEIDEN, 20051020 -- Sinds het einde van deze zomer is er een nieuwe website voor vrouwen die graag lezen: www.vrouwenlezen.nl. Vrouwenlezen.nl geeft informatie, tips en nieuws over lezen. Niet alleen over boeken, maar ook over tijdschriften. En over de onderwerpen die in die boeken en tijdschriften terugkomen, zoals relaties, werk, gezondheid en alle andere dingen die vrouwen bezighouden.


Vrouwenlezen.nl is de digitale ontmoetingsplek voor vrouwen die graag lezen en daar online informatie over zoeken of willen uitwisselen. De site is overzichtelijk ingedeeld en heeft een frisse en rustige vormgeving. Op het Forum van de site kunnen bezoekers hun leeservaringen delen met anderen. De redactie houdt bij welke nieuwe boeken er zijn verschenen en wat er in de verschillende tijdschriften staat. Verder maakt de redactie een selectie van de laatste nieuwtjes over boeken, schrijvers en tijdschriften.

Wie 'moeten' de site bezoeken?
De doelgroep van de site bestaat uit Nederlandstalige vrouwen die het leuk vinden om te lezen en daarover op het Internet informatie te verzamelen en/of uit te wisselen. Dat kunnen zogeheten boekenwurmen zijn, maar ook tijdschriften-grazers. Mannen 'mogen' de site natuurlijk ook bezoeken, bijvoorbeeld als ze willen weten welk boek ze voor hun vriendin, vrouw, moeder of dochter kunnen kopen.

Redactie
De redactie is in handen van Saskia van der Knaap, Neerlandicus, die altijd stapels boeken en tijdschriften heeft liggen en dan nog geen boekwinkel of tijdschriftenkiosk kan langslopen zonder iets te kopen. Na haar afstuderen heeft zij afwisselend gewerkt als tekstschrijver, (televisie)redacteur, en communicatiemedewerker.