Gemeente Waalwijk Sportproject GALM/SCALA weer van start

Uitnodiging voor senioren in Besoijen, Zanddonk en Landgoed Driessen

Eind oktober gaat voor de vierde keer het GALM/SCALA-project in de gemeente Waalwijk van start. Volgende week ontvangen alle inwoners van de wijken Besoijen, Zanddonk en Landgoed Driessen in de leeftijd van 55 tot 65 jaar, een persoonlijke uitnodiging om het komende jaar mee te doen aan sportieve activiteiten. Het project is speciaal bedoeld om 55 tot 65 jarigen, die nu niet of nauwelijks sporten of bewegen, kennis te laten maken met sport. De afgelopen 3 jaar heeft het GALM/SCALA-project honderden inactieve Waalwijkers tot gezond bewegen aangezet! Het project start met een fitheidstest op vrijdag 21 oktober in sporthal De Slagen in Landgoed Driessen.

Aangepast niveau
Zowel mensen met als zonder een chronische aandoening of lichamelijke beperking krijgen de gelegenheid om kennis te maken met allerlei sporten. De activiteiten worden speciaal aangepast aan het niveau en de mogelijkheden van de deelnemers.

Sportieve uitstapjes
Na de fitheidstest worden de deelnemers in groepen in gedeeld en kunnen ze wekelijks een uur sporten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van aangepast materiaal en aangepaste spelregels. Daarnaast worden er voor de deelnemers regelmatig sportieve uitstapjes georganiseerd, zodat de deelnemers kennis kunnen maken met verenigingen en andere sportaanbieders die een aanbod hebben voor 55-plussers. Zo wordt een bezoek aan het zwembad en een sportschool ingepland.

Uitnodiging
Alle meer dan 1200 55-65-jarigen uit de genoemde wijken ontvangen rond 21 september een uitnodiging om mee te doen. GeĂŻnteresseerden kunnen zich via het antwoordformulier aanmelden voor het project. Wanneer men al voldoende sport of niet mee wil doen, kan men dit ook op dit formulier aangeven.

Publicatie datum 13-09-2005