Gemeente Weert

21 september 2005

Lezing en voorbezoek tentoonstelling "urnentuinen in vroegere tijden"

Archeoloog Henk Hiddink vertelt over de tentoonstelling "Grafvelden uit de ijzertijd en Romeinse tijd in Weert", die men vanaf 29 oktober in het gemeentemuseum, locatie De Tiendschuur, kan bezoeken. Dat doet hij tijdens een lezing die wordt gehouden op vrijdag 21 oktober a.s. De expositie vertelt over de rituelen van het cremeren en begraven in een urnenveld, meestal met grafgiften, van onze dode voorouders.

Ook in onze tijd kiezen steeds meer mensen voor crematie. De urnen worden tegenwoordig bijgezet in een urnentuin of columbarium.

Informatie
De lezing vindt plaats op vrijdag 21 oktober 2005 om 20.00 uur in de zaal van het café De Hook aan de Biest. Hiddink gaat in op gebruiken tijdens het cremeren en begraven van dierbaren in vroegere tijden. Gidsen verzorgen aansluitend een voorbezoek aan de tentoonstelling in De Tiendschuur. De duur van de lezing en rondleiding is ongeveer twee uur. Café De Hook en De Tiendschuur aan de Recollectenstraat liggen op 5 minuten loopafstand van elkaar. De toegang is gratis. Wel dient men zich vooraf te melden bij de Archeologische Vereniging Limburg via j.p.warrimont@wxs.nl of tel. (043) 36 45 461. Het aantal plaatsen is aan een maximum gebonden. Meer informatie over de expositie volgt later in de media.

2005.151 FS


---- --