Very Able, hét event voor wajong talent en slimme ondernemers

Cnv

Wajongeren, jongeren met een beperking, worden vaak gediscrimineerd op de arbeidsmarkt. Vol motivatie staan zij aan de zijlijn en dat zijn ze zat! In het project 'Very able' hebben een aantal wajongeren de handen ineen geslagen. Zij laten zich zien op het zelfgeorganiseerde Event op 21 oktober 2005 in Utrecht! Het project 'Very Able' is een initiatief van CNV Jongeren.

Het Event
Het Event Very Able, op vrijdagmiddag 21 oktober, is dé kans voor werkgevers en wajongeren om uitgebreid kennis met elkaar te maken. Er worden workshops gegeven, scherpe discussies gevoerd, werkgevers en werkzoekenden ontmoeten elkaar via 'speeddating' in de 'Meet Up Corner' en ook het ondergaan van een 'make-over' door professionele visagisten behoort tot de mogelijkheden. Het Event wordt afgesloten met een borrel en een concert. Genoeg te doen!

Voor wie?
'Very Able' richt zich op jongeren met een arbeidsbeperking en minimaal MBO opleidingsniveau. Bedrijven uit de randstad zijn ook van harte uitgenodigd. Deelname is gratis. Aanmelden kan op www.veryable.nl.

Geen eerlijke kans
Nog steeds lukt het veel wajongeren niet om, ondanks een goede opleiding, grote motivatie en ontelbare sollicitaties, aan een baan te komen. Reacties als 'blijf maar lekker thuis, dan ben je een stuk goedkoper' en 'je bent te hoog opgeleid voor je handicap', zijn realiteit. CNV Jongeren vreest voor de positie van wajongeren. Niek Fransen, projectleider: 'Wajongeren nemen een bijzondere positie in op de arbeidsmarkt, zij hebben nog geen arbeidsverleden en doen vaak langer over hun opleidingstraject. Bedrijven zijn gevoelig voor dit soort informatie en verkiezen al snel een sollicitant zonder gaten in het CV.'

Om het toekomstperspectief van deze jongeren te vergroten is CNV Jongeren samen met wajongeren het project 'Very Able' gestart. Met een magazine, het Event en de verkiezing van de 'Wajongerenwerkgever van het jaar', wordt positieve aandacht voor de doelgroep gegenereerd. Niek Fransen: 'Geef de jongeren een kans door hen te beoordelen op hun mogelijkheden en kansen. De financiële prikkels van de wet REA kunnen werkgevers daarbij een zetje in de rug geven.'


----einde persbericht----
Voor meer informatie over het project en het Event, neem je contact op met Niek Fransen, projectleider, via 06-24230085 of 030-2913715. Wij kunnen u ook in contact brengen met wajongeren voor een interview.