Pavlov medialab

TOMATO in Groningen bij Stichting Prime en Pavlov Medialab

Op 21 oktober a.s. vindt er in de Mediacentrale te Groningen (Europapark) tijdens het Sir Harrison Birtwistle Festival (20 t/m 23 oktober 2005) een bijzonder concert plaats. De internationale designgroep TOMATO uit Londen verzorgt de visuals tijdens het concert van het Noord Nederlands Orkest en het ensemble musikFabrik uit Duitsland. Het Noord Nederlands Orkest voert onder leiding van Alexander Liebreich de opera Love Cries van Sir Harison Birtwistle uit. De musikFabrik voert het stuk Treatise van Cornelius Cardew uit.

Op 13 oktober a.s. geeft Tomato een lezing bij Pavlov Medialab in de Puddingfabriek. Aanmeldingen via carla@pavlov.nl (kosten 7,50 euro)

Tomato komt naar Groningen om een bijzondere masterclass te geven. Videomakers, grafisch ontwerpers, theatervormgevers maar ook interdisciplinaire kunstenaars nemen deel aan deze masterclass. In de masterclass wordt onder leiding van Tomato samengewerkt aan een multimediale arena voor de uitvoering van de muziek van deze Britse componisten. Deze uitvoering vindt plaats in de monumentale Mediacentrale, de grote voormalige Energiecentrale in Groningen.

Tomato is een van de grootste succesverhalen van de jaren '90. Zij kregen cult status in de designwereld en ver daarbuiten met hun sterk uiteenlopende projecten, hun state of the art toepassing van nieuwe technologie en hun eigenzinnige manier van werken en organiseren. Tomato is geen traditioneel ontwerpbureau maar een samenwerkingsverband tussen meerdere internationaal opererende ontwerpers, zoals Michael Horsham, Rick Smith, Karl Hyde en Joel Baumann. Tomato heeft vestigingen in de designhoofdsteden van de wereld; Londen, New York en Tokyo. Het opdrachtwerk van Tomato beweegt zich op het gebied van design, architectuur, korte films, commercials en branding voor klanten als Sony, Levis en Nike. Daarnaast maakten ze visuals voor films als Trainspotting en the Beach. Ook richtten zij grote tentoonstellingen in voor diverse musea, o.a. in Spanje, Zweden en Japan. Hun eigen werk omvat muziek (de bekende dance act Underworld) en boeken (over design en Flash). Tomato heeft een voorliefde voor workshops; in Tokyo openden ze een eigen 'Tomatoschool'. Stichting Prime en Pavlov Medialab zijn verheugd Tomato naar Nederland te kunnen halen voor dit bijzondere project.

Praktische informatie

Vrijdag 21 oktober - 20:15
De Mediacentrale ligt midden in het Europapark, het nieuwste zuidoostelijke stadsdeel, in Groningen. Dit nieuwe stadsdeel in wording is in tal van opzichten te beschouwen als de 21e eeuwse motor van de stad Groningen.
Kaartverkoop gaat via de Oosterpoort op www.de-oosterpoort.nl of op telefoonnummer 050-3680368

noot voor redactie,