Gemeente Hengelo

Eén loket voor wonen, zorg en welzijn

Partners tekenen convenant frontoffice Infoplein

Vier andere instanties zetten op 21 oktober samen met wethouder Bert Otten (Zorg) hun handtekening onder een convenant voor het frontoffice infoplein, ook wel zorgloket genoemd. Hiermee is een belangrijke stap gezet om te komen tot één plek in Hengelo waar men terecht kan voor informatie en advies over wonen, welzijn en zorg. Het infoplein wordt gevestigd in het voormalig stadskantoor aan het Burgemeester Jansenplein. Begin 2006 zal het in gebruik worden genomen.

De andere ondertekenaars zijn: Stichting Welzijn Ouderen Hengelo, MEE Twente, Stichting Informele Zorg en Patiënten en Consumenten Platform Twente.

Het convenant geeft de uitgangspunten weer van het loket. Dit gaat uit van een in Twente ontwikkeld model waarbij de baliemedewerker de informatie onafhankelijk aanbiedt. Vanuit het loket wordt nauw samengewerkt met de betrokken instanties op het terrein van wonen, zorg en welzijn die in hetzelfde gebouw worden ondergebracht (backoffice). Hierbij gaat het bijvoorbeeld om aanvraagprocedures.

WMO

De volgende stap wordt het concreet uitwerken van de vormgeving van het loket, de personele invulling en de financiën. De komst van het zorgloket heeft ook betrekking op de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) die in voorbereiding is. De één-loket-gedachte maakt hiervan onderdeel uit.