Hind goes Habbo!

Bmg nederland

Zangeres bezoekt als eerste Nederlandse artiest virtueel hotel

Op vrijdag 21 oktober tussen vier en vijf uur 's middags stapt zangeres Hind als eerste Nederlandse artiest op het virtuele podium van Habbo Hotel.

Habbo Hotel is een online ontmoetingsplaats voor tieners en jonge volwassenen, waar ze als een virtueel karaktertje, een Habbo, kunnen rondlopen en nieuwe vrienden ontmoeten. Ook Hind zal voor de gelegenheid als Habbo inloggen en tijdens persconferenties in het Theater van het Hotel de vragen van haar fans beantwoorden.

Het thema van Hind's huidige single 'Give Me A Sign', afkomstig van het album 'Halfway Home' loopt als een rode draad door het event. De Habbo's kunnen Hind tussen 12 en donderdag 20 oktober vanuit hun kamer een teken - 'sign' - geven en daarmee kans maken op een bezoek van de zangeres in hun eigen virtuele huiskamer. Daarnaast staat ook een bezoek aan het Theater van het hotel op het programma, waar ze in sessies van 10 minuten zo'n 80 Habbo's tegelijk zal ontmoeten.

Real life celebs in een virtuele wereld?
Habbo Hotel Manager Lotus: 'Door echte celebrities - denk aan sporthelden, zangers, zangeressen, bands, dj's, soapies - uit te nodigen in het hotel en kennis te laten maken met het virtuele maar toch zo echte Habbopubliek ontstaat vanzelf een vrolijke chaos. Beroemdheid en Habbo staan zij aan zij en zo ontstaan als vanzelf spannende en spontane interacties.'

Over Hind
Hind lanceerde deze maand haar album 'Halfway Home', de opvolger van haar debuutalbum 'Around The World' uit 2003. De half-Nederlandse, half-Marokkaanse Hind heeft daarmee een album gemaakt dat een versmelting is van Westerse en Arabische invloeden. De eerste single van de plaat, 'Give Me A Sign', is zeer positief ontvangen, en ook de opvolger en tweede single 'Halfway Home', welke verschijnt op 31 oktober, is een single met zeggingskracht.

Hind kijkt uit naar haar bezoek aan Habbo: 'Het is een leuke nieuwe manier om mijn fans te ontmoeten. Het is als een tekenfilm, waar je zelf deel van uitmaakt - en je kunt het ook nog beïnvloeden. In het echte leven klappen fans soms een beetje dicht als ze ineens oog in oog met hun idool staan. Ik kan me voorstellen dat ze in het Habbohotel wat vrijer zijn en veel spontane vragen zullen stellen.'

Over Habbo Hotel
Habbo Hotel is een virtuele ontmoetingsplaats voor tieners en jonge volwassenen. De magie is gebaseerd op een actieve online community en de kans om jezelf te uiten op een creatieve en positieve manier. Tieners betreden het hotel met een eigen karaktertje - een Habbo. Daarmee kunnen ze op avontuur in het hotel: nieuwe vrienden maken, meedoen aan spelletjes en activiteiten, feesten, dansen, hun eigen kamer aanmaken en inrichten, en nu dus ook echte beroemdheden ontmoeten. Het Nederlandse Hotel is geopend op 11 februari 2004. Gemiddeld loggen zo'n 53.000 unieke bezoekers per dag in. Wereldwijd, verdeeld over 16 hotels telt Habbo meer dan 4 miljoen unieke bezoekers.